Alljärgnevad kaheksa nippi võimaldavad teil ja partneril lõhna ahvatlusi kogeda.

1. Lõhna kasutamine eelmänguna
Tee mehe südamesse võib minna läbi nina. Tema lõhnataju äratamiseks (mis mõjutab kõiki ta meeli) katsetage raadiopsühholoogi ja lõhnaeksperdi Judy Kuriansky nippe: siduge partneril eelmängu ajal silmad kinni ning lõhnastage keha erinevat tüüpi aroomidega (pange kõrva taha roosilõhna, asetage midagi sobivad oma nabaauku ning magusat lõhna kõhule). Laske ta ninal juhtida teda lõhnast lõhnani, kuni ta seda enam taluda ei suuda. Küll te teate, mida edasi teha.

2. Tehke magamistuppa aed
On bioloogiline fakt: mees on puuvilja- ja lillearoomide suhtes kaitsetu.

"Taimed kasutavad õisi imetajate ligitõmbamiseks, lootuses, et nad aitavad neil end tolmendada," kommenteeris lõhnaekspert Avery Gilbert. "Kuna ka inimesed on imetajad, usuvad bioloogid, et inimesed on kodeeritud pidama seda tüüpi lõhnu meeldivaks."

Kui te just ei kavatse taimelehti ega juuri noppida, tasuks teil piserdada magamistuppa lille- või puuviljalõhna.

- Pigistage paar tilka apelsini- või greipfruudi essentsiõli (või riivige ühe puuvilja koor) keraamilisse pirnipessa ning asetage see öölambi peale - kuumus levitab aroomi.
- Täitke vaas sooja vee ning tugevalt lõhnavate lillede, näiteks gardeeniate või maikellukestega (soe vesi aitab õitel paremini avaneda ning teeb lõhna intensiivsemaks, väidab Meredith Waga-Perez New Yorgi Belle Fleuri kauplusest). Aseta vaas voodi kõrvale.
- Põletage puuvilja- või lillelõhnalisi küünlaid.

3. Sosistage magusaid mõttetusi

"90 protsenti sellest, mida me maitseks nimetame, on tegelikult lõhn," väidab Chicago Lõhnauuringute Instituudi asutaja Alan Hirsch.

Hirschi sõnul meeldib abielumeestele, kui nende partneri huuled on piparmündised, meenutades hambapastat, samas kui vallalised mehed eelistavad alkoholimaitset. Olenevalt sellest, keda te võrgutada üritate, lõhnastage end vastavalt ning viige huuled tema kõrva juurde, et ta tunneks teie lõhna, ning asuge sosistama.

4. Laske aroom pähe
Meestele meeldib värskelt pestud juuste lõhn, väidab Gilbert. Olfactory fondi ja lõhnatootja Digiscents läbi viidud uuring näitas, et puhaste juuste hõng on üks meeste armastatumaid lõhnu. Laske partneril tõmmata sõrmedega läbi oma värskelt pestud ja föönitatud juuste (kuumus intensiivistab lõhna).

5. Tutvustage talle lõhna - naljatlevalt
Kui meestelõhnad ajavad segi teie meeled, partner aga on rohkem lõhnavaba looduslikku tüüpi, sisendage talle lõhna kasutamise mõtet järk-järgult.

New Yorgi Lõhnafondi president Annette Green soovitab kasutada lõhnastatud seepi (kui ta dushshi võtab) või massaazhiõli (arvake ära, kes teda masseerib). Võite ka tilgutada tilga kölnivett peopesasse ning hõõruda see suudeldes armastatu näole. (Aromaatsed meestelõhnad on Christian Diori Eau Sauvage, Coty Aspeni Discovery ja Cartier´ Declaration.)

6. Ergutage ta lõhnamälu
Piserdage parfüümi puhtaks pestud puuvillastele aluspükstele ning libistage need tema portfelli, soovitab Kurianski.

Lõhnu ja mälestusi töötleb üks ja seesama ajuosa, just seepärast võivad lõhnad vallandada väga võimsaid mäluaistinguid. Niipea kui ta oma portfelli avab, tulete teie talle meelde (mis peaks öö saabudes teie kasuks mängima).

7. Leidke oma võrgutamislõhn
"Ei ole üht universaalset lõhna, mis sobiks kõigile," väidab Los Angelese parfüümiekspert Sarah Horowitz. Kui teid huvitab, mida tema peab seksikaks, minge üksinda parfüümipoodi ning katsetage paari-kolme parfüümiga erinevatel kehaosadel (pidage meeles, kuhu te mida panite). Hiljem kui lõhnad on segunenud teie nahaaroomiga, laske tal valida välja lõhn, mis talle kõige enam meeldib. Kui talle meeldib mõni neist lõhnadest, ostke see. Piserdage end lõhnaga enne voodisse minekut üle ja teil ongi võrgutamislõhn käes.

"Inimestel esineb Pavlovi refleks," väidab Horowitz. "Võimalik, et ta erutub edaspidi iga kord, kui te seda lõhna peale kannate."

8. Võtke lõhnavanni
Igapäevaelu stressifaktorid võtavad mõnikord tuju midagi seksuaalset ette võtta. Seksuaalsuse turgutamiseks soovitab ravimiekspert ja taimeteadlane Sharon Christie lavendli-, kummeli- või salveivanni. Täitke vann kuuma veega ning tilgutage sinna 8-10 tilka õli (või katsetage neid õlisid sisaldavate mineraalsooladega) ning võtke koos kallimaga vanni.

Naiste arvamusi meeste lõhnade kohta

Ferragamo for Men on "hõrgult seksikas, see on lõhn, mille mõju ilmneb järk-järgult".
Yves Rocher Nature Millenaire "on vürtsikas, puidune lõhn, nii et tekib tahtmine end tema vastu suruda".
Ralph Lauren Romance for Men "on puhas, värske ja väga meeldiv lõhn".
Emporio Armani "on vaikselt võrgutav, mitte liiga tugev".

Parfüümi jõud

Inimesed on alati teadnud, et lõhn võib olla armurohi, aga nüüd on meil ka teaduslikud tõendid:

Fakt: naisi tõmbab rohkem ligi mehe lõhn kui välimus, väidab Browni ülikooli eksperimentaalse psühholoogia professor Rachel Herz. Küsimusele, mis neid vastassugupoole juures võlub, viitasid 332 küsitletud kolledzhitudengist pooled (naised) lõhnale. Mehed, pange tähele: lõpetage musklite pumpamine, pumbake parem Chaneli pihustit.

Fakt: mida rohkem te nuusutate, seda parem ta teie silmis välja näeb. Inglismaal Northumbria ülikoolis viidi läbi eksperiment, mille käigus 32 naisele näidati meeste fotosid. Seejärel näidati fotosid uuesti, aga samas lasti ruumi meesferomoone - hämebe ja kaenlaaluse piirkonnas tekkivat lõhnata ainet. Selle aine juuresolul pidasid naised mehi varasemast külgetõmbavamaks.

Fakt: kölnivesi võib erutada. 1999. aastal Kinsey Instituudis ja Indiana ülikoolis Olfactory fondi järelvalve all läbi viidud uurimus näitas, et seksuaalfantaasia käigus juhuslikult valitud meestelõhna (Drakkar Noir) nuusutanud naised erutusid märksa enam kui neutraalset lõhna nuusutanud naised.