Asjad on võtnud üsna kuuma pöörde – ta on jõudnud su püksinööbini, aga siis... meenub sulle, et sul on parasjagu “päevad”. Ups... mis siis nüüd? Kui tänapäeval seksinõustajate arvamust küsida, ütlevad nad, et anna aga minna – menstruatsiooni ajal seksimisel on omad suured plussid. Kes oleks võinud seda arvata? “See mitte ainult ei leevenda kõhukrampe, vaid kingib sulle oluliselt võimsamaid orgasme,” väidab raamatu “The Good Girl’s Guide to Bad Girl Sex” autor Barbara Keesling.

Hoolimata kõigist kasuteguritest, võivad “päevade”-aegsed seksimõtted omadega metsa minna, sest kõik mehed ei suhtu sel perioodil seksimisse soosivalt. Jagame sulle nüüd mõned väikesed nipid, et jõuaksid oma tõrksa kallimaga kokkuleppele ja oskaksid olukorda nautida.

Loe veebruaris Cosmopolitanist:
-Vallalise tüdruku talvemõnud

-Mida peaksid teadma iluoppidest

-Naine, kus su koht on?

-Seksi nagu puhkusel

-Kas sul on digitaalne deprekas?! Aitame vabaneda...

Positiivne külg

Kõrgenenud libiido on ilmselt üks viimaseid asju, mida suurem osa meist menstruatsiooniga seostada oskaks. “Siiski suureneb paljudel naistel päevade alguses seksiisu,” ütleb naistearst Jennifer Wider, kes teeb Ameerikas koostööd Cosmo Radioga. Muutused libiidos on põhjustatud näiteks sellest, et vereringe allpool naba tegutseb siis oluliselt vilkamalt kui muidu. Sinu keha ei tee eriti vahet, kas tegemist on “päevade”-aegse verejooksu või erutusest tingitud voolusega ning reageerib seetõttu erutusega.

Lisaks on suguorganid “päevade” ajal tundlikumad. Kuna keha on niigi erutunud, on kogu kompoti tulemus see, et seks tundub kohe erakordselt mõnus olevat ja orgasmid on oluliselt intensiivsemad. Liigsest tundlikkusest tingitud ebamugavuse vastu aitab see, kui meest misjonäriasendi ajal tema ümber põimitud jalgadega liiga sügavale sisenemast takistad. Boonus? See, et orgasm on looduslik valuvaigisti. Pärast selle saamist vaagnalihased lõdvestuvad ning kõhuvalu leevendub.

Räägi temaga

“Päevade”-aegsest seksist rääkimine oma mehega võib-olla veidi ebamugav, kuid kui sa sellest suurt numbrit ei tee, ei tee seda ka tema. “Paljudel meestel pole seksi vastu “päevade” ajal midagi,” ütleb raamatu “Because It Feels Good” autor Debby Herbenick. “Peaasi, et sinuga seksida saaks.” USA Cosmo veebiuuring toetab seda väidet igati: 22% meestest ütles, et neid “päevad” ei häiri; 45% väitis, et ega nad selle nähtuse üle eriti rõõmsad ei ole, aga seksida tahaks oma naisega küll.
Muidugi leidub ka mehi, kes sellist asja kohe üldse praktiseerida ei taha. Kuidas siis teada saada, mida ta mõtleb? Ütle talle, kui “päevad” algavad, ning teata, et nüüd peate seksi osas leidlikud olema. Kui ta ei tundu eriti šokeeritud, võid edasi uurida. Kui ta aga näost valgeks läheb, uuri parem günekoloogilt näiteks menstruaalanumate kohta. Need hoiavad sind kuivana (vt ka www.mahekaup.ee/mooncup). Kui teil mõlemal “päevadest” täitsa suva on, ronige aga voodisse. “Naine peal”-asend oleks küll targem vahele jätta, sest maa külgetõmbejõud töötab tõenäoliselt sinu vastu. Samas on koos duši all käimine päris seksikas tegevus.