Seks mõjub organismile ja kehale mitmel moel ning suur osa väiteid seksi kasulikkusest on leidnud tänaseks ka kinnitust.

1. … vähendab stressi.

2. … tugevdab immuunsüsteemi.
Teadlased: neil, kes seksivad vähemalt kaks korda nädalas, on tugevam tervis.

3. … kulutab kaloreid.
Teadlased: pooletunnine sooritus põletab vähemalt 85 kalorit. Nii vähe?! No ühe korra kohta ehk küll, kuid tee arvestus ühe kuu kohta ja saad tulemuseks juba 3570 põletatud kalorit. Kehakaalu ümber arvestades tähendab see tervelt poole kilo kadumist.

4. … hoiab südame ja veresooned korras.
Eakamad inimesed hakkavad ühel hetkel kartma, et ülim nauding võib lõppeda ataki või infarktiga. Teadlased jälgisid 20 aasta jooksul ligi tuhandet meest ning tõdesid lõpuks, et regulaarsel seksil ja võimalikel atakkidel ei ole omavahelist seost. Vastupidi: regulaarne suguelu isegi vähendab infarktiohtu.

5. … tõstab enesetunnet.
Suhte- ja seksiterapeutide sõnul on see ka üks peamistest põhjustest, miks inimesed seksivad — me tahame tunda end hästi. Parima tulemuse saab aga ennekõike siis, kui aktis on kindel koht armastusel, lähedusel ja oma eelistuste täitumisel.

6. … mõjub suhtele hästi.
Armumängud tekitavad partnerite vahel erilise sideme ning lihtsustavad usalduse tekkimist. Rääkimata sellest, et kõigi nö suhteväliste inimestega suudame me siis ju samuti palju leebemalt lävida.

7. … leevendab valu.
Tõepoolest, kuidas selle peavaluga nüüd siis on? Teadlased kinnitavad, et kui on ikka peavalu või PMS, tulebki võimalusel armatseda. Hormoonid aitavat paremini kui tabletid. Ja lisaks kõik eelpool öeldud plussid.

8. … vähendab eesnäärme vähki haigestumise riski.
Regulaarne seemnepurse, eriti just 20-30 aastastel meeestel, aitavat hilisemas elus.

9. … tugevdab vaagnapõhja lihaseid.
Naistele mõjuvad teatud harjutused isegi mitmekordselt: nooremas eas suureneb nii naise seksuaalne nauding. Ent vanemas eas võib naine südamest naerda ilma, et “tilgad püksi” tuleks.

10. …toob parema une.
Jällegi on mängus hormoonid. Kuid hea uni muide, on jälle omakorda tervema elu alus.

Allikas: tohtori.fi