1. Tark noor abielunaine nõustub iga nädal kõige rohkem kahe sugulise läbikäimisega. Aja möödudes tuleks tal teha kõik, mis tema võimuses, et sääraste läbikäimiste tihedust vähendada. Tema parimad abimehed on seejuures haiguse, une või peavalu teesklemine.

2. Enamik mehi on loomult üsnagi perverssed ning kui neile vähimgi võimalus anda, asuvad nad jälkide toimingute kallale, mille hulka kuuluvad normaalse akti toimepanek ebanormaalsetes asendites, naise keha limpsimine ning oma sündsusetu keha pakkumine naisele lipsimiseks.

3. Targa abielunaise eesmärk on, et mees ei näeks iialgi tema alasti keha ning et mees ei ilmuks alasti tema ette.

4. Paljud naised on avastanud, et on kasulik selga panna paks öösärk ja lasta mehel selga panna pidžaama. Nii et pruugi suguakti ajal riidest lahti võtta ning mehele andub võimalikult vähe ihu.

5. Voodisse heites tuleb naisel kõik tuled kustutada. Ta ei tohi voodis kuuldavale tuua ainsatki häälitsust, mis võiks meest tema suunas juhatada, et mees seda julgustavaks märgiks ei peaks.

6. Kui mees naise voodist leiab, peab too võimalikult liikumatult lamama. Optimistlik abielumees võib kehaliigutusi sugulise erutuse märgiks pidada. Kui seksi pole võimalik ära hoida, tuleb seda toimetada täielikus pimeduses.

7. Kui mees üritab naist suu peale suudelda, peab too oma pead nõnda pöörama, et suudlus kahjutult põsele maanduks. Kui mees kergitab naise öösärki ja üritab teda selle alt suudelda, peab naine öösärgi kiiresti alla tagasi tõmbama, voodist välja jooksma ning seletama, et loodus kutsub teda tualettruumi.

8. Kui mees üritab naist meelelise jutuga võrgutada, meenub targale abielunaisele äkki mingi tühine asi, mida mehe käest küsida tuleb.

9. Kui mees ähib ja puhib, peab naine täiesti hiirvaikselt lamama ega tohi akti ajal mingil tingimusel hingeldada.

10. Kohe, kui mees on lõpetanud, hakkab tark naine tema kallal näägutama väikeste ülesannete pärast, mida too peab järgmisel päeval korda ajama.

Seksiõpiku autor lohutab, et umbes kümnendaks abielu-aastaks peaks naisel olema oma peamine eesmärk, seksuaalsest kontaktist lahtisaamine, saavutatud. Selleks ajaks on ta sünnitanud rea lapsi ning on lootust, et armastus laste vastu ja sotsiaalne surve ei luba mehel ula peale minna.