Kuid viimaste uuringute kohaselt muudab "normaalsest" erinev seks (olgu selleks siis sadomaso või sidumismängud) inimese palju loomingulisemaks.

Ameerikas asuva Põhja-Illinoisi ülikooli teadlased uurisid fetišile keskenduvat sotsiaalvõrgustikku, et teha selgeks, kuidas mõjub sadomaso mõistusele. Selleks võeti luubi alla seitse paari, kes harrastasid aeg-ajalt sadomaso. Seejuures jälgiti n-ö sessiooni ajal nende tuju, stressitaset ja lähedustunnet, seda nii domineeriva kui alluva rollis.

Selgus, et pärast seksmänge oli osalejatel parem tuju ja nende stressitase oli väga madalal. Muide, nii domineerivad kui alluvad partnerid tõdesid, et nende vaimsus oli kui unest ärganud. Samuti tundsid nad teineteise suhtes tugevat lähedust.

Kui sa pole aga eriline sadomaso-sõber, siis ära muretse. Ka täiesti tavalist seksi nautides võid saavutada vaimsuse kõrgema taseme, sadomaso-mängud on selleks vaid üks võimalikest viisidest. Selleks peab keskenduma vaid seksile ja lõikama end ülejäänud maailmast lahti. Tunne, mis valdab pärast seda, on kõikvõimas.

Allikas: The Sun