Uuringu järgi muutub seks ajaga naiste jaoks igavaks ja monogaamses suhtes juba lausa pärast esimest koosoldud aastat. Southamptoni ülikooli teadlased kogusid 4839 mehelt ja 6669 naiselt vahemikus 16-74 eluaastat infot, mis näitas selgelt, et mõlema soo puhul huvi seksi vastu ajaga kustus, aga naised tüdinesid meestest veelgi kiiremini.

Saadud infost selgus, et naised tüdinevad seksist poole varem kui mehed ja vanuseliselt oli naistel huvi selle vastu kõige madalam vanuses 55-64. Meestel aga üllatuslikult vahemikus 35-44. eluaastatel.

Mis seda põhjustada võib? Kuigi ka vanus mängib kindlasti olulist rolli, siis kindlasti ei ole tegemist ainsa süüdlasega. Rolli mängivad veel mitmed teised sümptomid nagu võimalik minevikutrauma, teineteisest emotsionaalne kaugenemine või intiimsuse puudumine ja kindlasti ka vähene suhtlemine.

Veel üks suur mõjutaja: lapsevanemaks saamine. Uuring leidis, et laste saamine ja sellega seotud pidev väsimus langetasid ka libiidot ja seda eriti naiste puhul.

Võime vist kõik nõustuda, et ajaga muutub seks suhtes vähem põnevaks, aga mida lõbusam ja piirideta see on, seda rohkem me seda ka tahame, või mis?

Allikas: StyleCaster