Hollandis, Groningeni ülikoolis viis Gert Holstegen 13 heteronaise ja 11 heteromehega läbi omalaadse testi. Nimelt skänneeris katsealuste aju neljas erinevas olukorras.

Testrühma liikmete aju uuriti lisaks (naiste) orgasmi ajal ka täielikus rahus lebades, erutudes; ajal, mil partner katsealuse suguelundeid silitas; vahekorra ajal, mil naine kliitorit stimuleeris ja ajal, mil mees end ise rahuldas. Mis selgus?

Peenis suisa vajab hellitusi

Mehed ja naised ONGI erinevad: kui naist erutab ka keha erinevate piirkondade silitamine, siis mehel on peenise puudutamisest-silitamisest ajju jõudvad signaalid seksuaalse naudingu seisukohalt kõige olulisemad. Seega on tõestatud fakt, et mehed on genitaalikesksemad kui naised. Ning on teaduslikult kinnitust leidnud ka rahvasuus levinud väljendid, et teatud olukordades ei otsusta mehed kohe üldse mitte peaga... hoopis peenisega

Tõsi, osa uurimusest kinnitab küll vaid fakti, mida ilmselt iga korralikku orgasmi kogenud naine juba teab: selleks et orgasmini jõuda ja mõnuga seksida, peab naine tundma end turvaliselt, mugavalt, hoitult ja olema 100% lõdvestunud. Lisaks on nüüd kindel ka see, et naiste jaoks on orgasm transsi minek.

Võta sokid ära...

Kuid uurimusese käigus selgus ka üks äärmiselt huvitav tõsiasi: testirühma liikmetest osal olid seksides (ilmselt harjumusest) sokid jalas ja sokkides seksijad jõudsid palju lihtsamalt orgasmini (80% versus 50%).
Niisiis, kui su partner sokkides voodisse ronib ja ühemõttelisi vihjeid tegema hakkab, ära käsi sokke jalast võtta. Paned ehk hoopis eneselegi midagi varba otsa, sest nagu skänner tõestas: orgasm on võimas!

Lustakas tõsiasi on veel seegi, et kuna orgasmi ajal ajus toimuva skänneerimiseks on vaja aega pisut enam kui kaks minutit, siis meeste aju peegeldamisel jäi sellest ajast väheks. Sest meeste orgasmist saab ajalugu teadupärast juba paari sekundiga...