Hiina kärbes

Euroopa lõunaosas ja Aasias levinud mardikas on umbes 1,5-2 cm pikk, kuldjas-rohelise läikega. Kogu suguküpse mardika keha sisaldab umbes 2-4 % küllaltki keeruka koostisega äärmiselt toksilist ühendit – kantaridiini. See ollus ongi hispaania kärbse omaduste kandja. Kantaridiini surmav doos täiskasvanud inimesele on ainult 20-30 mg, so umbes 3-4 korda väiksem kui tuntud kriminaalromaanide lemmikmürgil, kaaliumtsüaniidil.

Johimbiin

See alkaloid on tuntud tugevaima libiidot tõstva vahendina. Johimbiini leidub Lääne-Aafrikas Kameruni ja Kongo alade troopilistes metsades kasvava puu Corynanthe yohimbe punakaspruunis koores. Johimbiinil on ehk keemilistest ühenditest ühe vähesena tõestatud tema afrodisiaakumi omadused, nimelt tema kesknärvisüsteemi seksuaalne stimulatsioon koos erektsiooni ja potentsi tõstva toimega. Tegelikult leiab johimbiini ka veterinaarmeditsiinis nn “pulliergutite” koosseisus.

Mandragora

Selle iidse armurohuga, müstilise taimega, on Euroopas seotud ehk enim legende. Maavitsaliste taimede sugukonda kuuluv mandragora sisaldab, nagu ka ta lähemad sugulased ogaõun, karumustikas ja koerapöörirohigi, tugevatoimelisi alkaloide. Kõik need alkaloidid põhjustavad inimesel unetaolise, hämardunud teadvusega seisundi, mis tihtipeale on rikastatud seksuaalse alatooniga nägemustega.

Zhenzheni juur

Zhenzhen on idamaade tuntuim afrodisiaakum. Väidetavalt olla juurel omadus anda juurde elujõudu, kõrvaldada väsimust ja taastada mehelikku potentsi, mis haiguste või kõrge ea tõttu kaduma kippunud.