Läheb vaja natuke harjutamist ja kannatlikku meelt, et muremõtted peas vaigistada ning seksi ajaks kõrvale tõrjuda. Närvitsemise ja muretsemise asemel keskendu parem käesolevale hetkele ja õpi oma keha kuulama ning tegevust nautima. Alusta sellest, et:

1. ära tee ennast maha ja ära mõtle endast halvasti

Su välimusel, kehakaalul, lõhnal, fantaasiatel ja soovidel ei ole mitte midagi viga. Kõik on väga hästi ja su partner naudib sind just sellisena nagu sa oled.

2. ära muretse selle pärast, kui kaua sul orgasmini jõudmiseks kulub

Selge, et lähed voodisse, siht silme ees. Aga lase see mõte vabaks ja keskendu hoopis protsessi nautimisele. Luba endal avastada erinevaid võimalusi, kuidas sa ise või su partner saavad sulle mõnu tekitada ja luba endal nautida neid tundeid, mis su kehas peituvad. Sel viisil töötab aju sinuga kaasa, mitte sinu vastu.

3. ole kohal

Ilmselt vaatad tihti lakke ja mõtled, kui kaua see kõik siin veel kestab, nii palju asju oleks vaja veel ära teha… Järgmisel korral, kui end sellistelt mõtetelt tabad, ütle endale “Stopp!”. Viska argimõtted peast välja ja proovi uuesti naudingutele keskenduda, jälgi, kuidas su keha reageerib, kui sa ennast hellitad või partner sind silitab. Tunne huvi selle vastu, milliseid emotsioone, tundeid ja reageeringuid su keha välja annab. Ära lase mõtetel uitama minna, vaid püsi praeguses hetkes ja selles konkreetses tegevuses.

4. pane tehnoloogia ära

Kui sul on raskusi orgasmini jõudmisega, pane oma telefon lõpuks ometi käest ära ja hakka ise oma keha uurima ja katsuma, et välja selgitada, mis sulle tegelikult meeldib ja mis sind täiesti külmaks jätab.

5. ära keskendu orgasmile

Sa ei kujuta ettegi, kui paljud naised EI SAA vahekorra ajal orgasmi ja SEE ON NORMAALNE. Seda peab rõhutama veel ja veel, et naisele jõuaks kohale, et vaginaalse vahekorra ajal ei olegi orgasm kohustuslik. See ei tähenda, et su kehal midagi viga oleks. Ka orgasmita võid sa saada väga meeldiva kogemuse.

6. kasuta libestit

Jutt, et libesti on kahjulik või halb, kuulub vanaemade müstikajuttude valdkonda ja tegelikkusega pole sel mingit pistmist. Osta usaldusväärsest poest usaldusväärne libesti, küsi ekspertidelt nõu ja kasuta mõnuga ;)

7. hakka rääkima

Kui rääkida ei julge, pane kirja. Kirjuta üles/ütle välja, mis sulle meeldib, millest unistad, mida tahaks proovida, mis on sulle vastumeelt ja millega sa kindlasti nõus pole. Keskendu positiivsele. Aga selge on see, et rääkimine/kirjutamine aitab sul iseendas paremini selgusele jõuda.

Head seksi!