1. Kui teda tõeliselt armastad, saabub orgasm iseenesest

Vale! Kui jätad enda soovid tagaplaanile ja püüad vaid kallima meele järele olla, ei saa orgasmist juttugi olla. Mineta valehäbi ja ole temaga avameelne.

2. Täiuslik orgasm on võimalik vaid rafineeritud seksimänge või abivahendeid kasutades

Vale! Mingit täiuslikku või poolikut orgasmi pole olemas, see on vaid rohkem või vähem intensiivne. Orgasmi jõulisus ja mõju ei olene poosist või oskustest, vaid naise hingeseisundist, seksivajadusest, tervisest. Superorgasmini jõuavad naised tihti ise end rahuldades.

3. Naine saab orgasmi vaid pärast 30. eluaastat

Vale! Paljud tüdrukud alustavad eneserahuldamisega juba üsna varakult. Kuigi, naise seksuaalsus areneb välja aeglasemalt kui mehe oma.

4. G-punkt — salauks teel orgasmi

Kuidas võtta? Naised otsivad G-punkti küll hoolega, mõned aga ei leiagi seda — see võib orgasmi kulmineerudes kaduda. Kui otsingud tulemusi ei anna, ei tasu kurvastada — orgasmi saavutamiseks on ka muid võimalusi.

5. Ilma eelmänguta pole võimalik orgasmi kogeda

Poolik tõde! Naisele meeldib küll mehekeha lähedus, kuid olenevalt naise erutuvusest, fantaasiast ja seksisoovist võib vahel orgasmi saada ka kolme minuti jooksul ilma hellituseta.

6. Kõige õigem ja erutavam on partnerite üheaegne orgasm

Mõttetus! Selle taotlemine võib viia sellise närvipingeni, et naisel jääb orgasm üldse saamata. Väga vähesed paarid on end nii välja treeninud, et suudavad teist järele oodata.

7. On olemas kaht liiki orgasmi — kliitori ja vaginaalne orgasm

Vale. Kliitor erutub suguühtel ka kaudsel viisil. Signaalid, mis peenise sisenemisel erogeensetes tsoonides tekivad, kanduvad edasi ka kliitorile. Naise orgasm on ühtne protsess, pole vahet, millise erutusviisiga on tegemist.

8. Orgasmini jõudmist pole võimalik õppida

On, ja seda peab tegema. Naine, kes pole üldse orgasmi saanud, peab proovima selleni jõuda üksinda, alustada tuleb fantaseerimisest. Kes on tugev solistina, saavutab meisterlikkuse ka duetis.

9. Mees tunneb, kas naine sai orgasmi või mitte

Poolik tõde. Naise orgasmi intensiivsus on eri aegadel erinev ja mees seda enamasti ei tunneta, pealegi oskavad naised teeselda. See võib aga saada neile saatuslikuks, sest nii ei õpi mees kunagi ära, kuidas naist orgasmini viia.

10. Ilma orgasmita on õige seks mõeldamatu

Vale. Paljudes kultuurides välditakse orgasmi teadlikult, arvates et tõeline nauding seisneb iha süttimises ja selle pikendamises. Ka ilma orgasmita võib naine saada täieliku erootilise rahulduse. Kuid pidage meeles, seksis ei ole tabusid, kui leiate naudinguallikad, tuleb ka orgasm.

Paljusid naisi piinav küsimus: miks ma ei ole kunagi orgasmi saanud?

Oleme mehega proovinud ka kõiksugu erinevaid poose, viise, vidinaid jm. Erutumisega üldiselt probleeme pole. Kas ma kujutan lihtsalt ette, et orgasm on midagi väga võimsat? Ehk oskate kuidagi nõu anda või selgitada.

Vastab Eesti Seksuaaltervise Liidu internetinõustaja Agnes Alvela:

Nii palju, kui on erinevaid inimesi, on ka võimalus, et kogetakse orgasme tõepoolest erinevalt. Vahel võib juhtuda, et liigne pinges olek ja kindla asja suhtes ootustele orienteeritus raskendab meil lõõgastumist ning siis võibki juhtuda, et mitte midagi ei “juhtugi”. Küll aga õnnestub paljudel naistel saada orgasm sellisel juhul, kui masturbeeritakse või siis seksuaalvahekorra jooksul stimuleeritakse kliitorit. Seda võib ka partner teha. Kirja teel kahjuks rohkemat ei saa öelda, kuna selleks, et Teid paremini aidata, oleks vajalik esitada veel mõningaid täpsustavaid küsimusi.

Küll aga soovitan Teil julgesti pöörduda seksuoloogi või seksuaalnõustaja vastuvõtule, et saaksite professionaali abiga oma murele seletuse ja lahenduse silmast silma kohtumisel.

Võimalik, et see ongi Teie eripära, sest tõesti kõik võib alata sellest, et kuidas keegi orgasmi defineerib, lisaks see, et millised on ootused. Võimalik, et vahel pärsivad naudingut kogeda erinevad põhjused, nagu näiteks põetud haigused, stress, mure, ravimid… jne.

Loodan, et Teil läheb kõik lõpuks kenasti!