Esimesed andmed kliitori kohta pärinevad 1545. aastast, kuid alguses arvati, et sellel on urineerimise funktsioon. Alles 14 aastat hiljem jõudis Realdo Colombo järeldusele, et kliitor on naise naudingute allikas.

Kuigi enam ei vaidle keegi teemal, kas naisel ikka on kliitor või mitte, siis tegelikult on kliitori kohta veel paljugi õppida:

1. Me näeme vaid “jäämäe tippu”

Kliitor ei ole pisike nupuke, mille vajutamisel vallanduvad kohesed orgasmid, nagu mõned mehed kahjuks siiani tunduvad arvavat 😀 Kliitor on imeilus “tiivakestega” organ, millest meie näeme vaid pisikest “jäämäe tippu”. Suurem osa kliitorist asub seespool ja seda me silmaga ei näe.

2. Kliitor jäigastub samamoodi nagu peenis

Kliitor ja peenis on oma olemuselt ja struktuurilt väga sarnased. Kui naine erutub, siis suureneb verevool kliitorisse ja see paisub. Kuid erinevalt peenisest ei lähe kliitor pärast orgasmi saamist nii kiiresti tavaolekusse tagasi.

3. Kliitori ainuke funktsioon on pakkuda naudinguid

Kliitoris on 8000 närvilõpet, mida on poole rohkem kui peenises — ja nende eesmärk on kõigil üks: teha sind õnnelikuks!

4. Suur osa naistest vajab lõpp-punkti jõudmiseks kliitori hellitamist

50-75% naistest, kes jõuab finišisse, vajab kliitori abi. Kui see pole sul veel õnnestunud, kutsu appi Rabbit: vibraator, mis hellitab üheaegselt G-punkti ja kliitorit. Kui sul G-punkti hellitaja on mehe näol olemas ja ikka kipub see viimane samm orgasmist puudu jääma, proovige vahekorra ajal kliitorit hellitada mõne pisikese Picobong stimulaatoriga, mis võtab maha pinged, lõdvestab intiimpiirkonda, annab vajaliku lisastimulatsiooni ning on piisavalt diskreetne, et vahekorra ajal teie kahe vahele mahtuda. Kliitori verevarustuse suurendamiseks ja orgasmile tee avamiseks on loodud ka mitmeid geele.

5. Kliitori on võti, mis avab ukse naudingute maailma

Seda sõna otses mõttes. Sõna “kliitor” tuleb kreeka keelest ja tähendab võtit.

6. Kliitoriorgasm võib kesta kuni 30 sekundit!

Kliitroriorgasmi ajal toimub 3-16 kokkutõmmet ja see võib kesta 10-30 sekundit! Milline õnnistus!

7. Suurus on oluline?!

Kliitori väljaulatuv osa on keskmiselt 1,5-2 cm kõrge ja 1 cm lai. Uuringus, mis leidis kajastust väljaandes “Journal of Sexual Medicine”, jõuti järeldusele, et naistel, kes pole peaaegu kunagi orgasmi saanud või on seda kogenud väga harva, on keskmisest väiksem kliitor. See ei tähenda muidugi, et väiksema kliitoriga naised ei olegi võimelised orgasmi saama: esiteks on naistel imeline G-punkt ja lisaks kliitorile ja G-punktile veel 5 erinevat potentsiaalset orgasmiallikat ja teiseks muutub kliitor vanusega suuremaks (pärast menopausi võib see olla kuni 2,5 korda suurem kui teismelisena).

8. Kliitor vajab hella hoolt

Kuigi kliitor on naistele kingitud vaid naudingute eesmärgil, tuleb sellega õrnalt ümber käia. Lisaks sellele, et kuivus ja hõõrdumine ei ole meeldivad, võivad need tekitada ka imetillukesi haavandeid, mida me silmaga ei näe — see ei tähenda, et neid pole olemas. Seetõttu kasutage kliitori hellitamiseks alati lisalibestust kvaliteetse libesti või kliitorigeeli näol. Kuna süljes leidub palju baktereid, siis intiimpiirkonna libestamiseks sülg ei sobi.

9. Kliitori tundlikkus ei piirdu tipuga

Kliitor on väga tundlik ja armastab hellitamist ka külgede pealt. Ausalt! Je Joue on loonud külgede pealt kliitori hellitamiseks kahe kõrvaga jänku-vibraatori Fifi, mis sobib sõbraks nii üksikutele naistele kui ka koos partneriga eelmängu vürtsitamiseks.

10. Kliitor reageerib stressile ja hormoonidele

Kui naisel on stress, siis kogu keha on pinges, ka intiimpiirkond. Samuti sõltub kliitori tundlikkus ja töövõime naise hormoonidest — mõnel perioodil on kliitori töövõimekus parem kui teisel. Ning isegi kui kõik eeldused on täidetud, ei ole kliitor ikkagi see imenupp, mida vajutades naine multiorgasmi saab: keskmiselt vajab naine ca 20-25 minutit, et haripunkti jõuda.

Naudinguterohkeid talveöid!