Traditsiooniline müüt meestest, kes igas olukorras ja iga ilmaga seksida tahavad, hakkab tasapisi murenema. Üha avameelsemalt kõneldakse ka meeste seksihuvi puudumisest. Kui selline probleem esile kerkib, võib see olla vähemalt osaliselt seotud psüühilise põhjusega, nagu näiteks stress, depressioon või paarisuhteprobleemid. Kui inimene on väga väsinud, kaob seksisoov igal juhul. Ja ehkki mõnikord soovitatakse suhete klaarimisel lepitusseksi, ei ole pidev nägelemine kindlasti armumängudeks sobilik pinnas.

Füüsilised erektsiooniprobleemid põhjustavad sageli kõrvalnähtusena soovimatust, sest tundlikul elualal ebaõnnestumine ei julgusta uuesti katsetama. Erektsiooni võib nõrgendada mõni haigus, nagu näiteks ateroskleroos, kõrgvererõhutõbi või diabeet. Seksisoovi kahandab ka testosteroonitootmise vähenemine. Kui selliste probleemide jätkumine häirib normaalset elu, on kasulik nõu pidada arsti või seksuaalterapeudiga.
Kasulikud taimed ei tee aga kunagi paha.

Küüslauk

Tugevalõhnalist küüslauku ei oskakski esimese hooga armurohuks pidada, ometigi tunnustatakse paljude muude loodusmeditsiiniliste omaduste kõrval ka küüslaugu kirge õhutavaid toimeid. Küüslauk sisaldab arginiini, mis osaleb organismi energia-ainevahetuses ning lisab lämmastikoksiidi tootmist ja elustab seeläbi vereringet. Nii on sellest abi ka mehejõu tõstmisel.

Olgu veel öeldud, et kõik meeldivad lõhnad ja maitsed lisavad sensuaalset meeleolu. Kuna küüslaugu puhul jagunevad hinnangud kahte lehte, siis oleks kasulik varem veenduda, et see taim meeldib mõlemale partnerile.

Küüslauk sobib peaaegu kõikidesse toitudesse, kõige innukamad pooldajad lisavad seda koguni jäätisele. Soovi korral võib peale küüslauguroa söömist ja enne suudlema asumist närida pisut peterselli, mis neutraliseerib küüslaugulõhna.

Maca

Maca on Andide mäestikust pärinev juurtaim, mida sealsete algasukate seas on kasutatud tugevdava ravimtaimena samamoodi nagu ženšenni idamaades. Macajuur on väga toitaineterikas, see sisaldab hulgaliselt mineraalaineid, taimseid steroole ja vitamiine, eriti B-rühma vitamiine, mis mõjutavad närvisüsteemi talitlust.

Sel taimel on seksuaalsust ja võimekust soodustav toime. On leitud, et macal on soodne mõju ka depressiooniravimite põhjustatud seksuaalfunktsiooni häirete puhul. Tervet macajuurt küll meie poelettidel ei leidu, pulbri kujul sobib see taim aga paljude toitude sisse.

Ženšenn

Aasiast pärinev ženšenn on aega-de algusest saadik tuntud elujõudu ja füüsilist vastupanuvõimet lisav ravimtaim. Ženšenn sisaldab ginsenosiidi-nimelisi saponiine, mis mõjuvad kesknärvisüsteemile tujutõstvalt ning lisavad organismi tegutsemis- ja stressitaluvusvõimet. Ženšenn ergutab organismi lämmastikoksiidi tootmist, mis omakorda laiendab veresooni ja parandab seeläbi vere voolu peenise paisuvatesse kudedesse.

Loomkatsetes on täheldatud, et ženšenn lisab isasloomadele paaritusindu, nii et sellest võib abi olla nii suguiha kui ka võimekuse tõstmisel.