Manona Paris kirjutab, kui fantastiline on see, kui naised enda ja oma seksuaalsuse keskeas uuesti leiavad, kuid tunneb muret selle üle, et kondoomi kasutamine pole nende hulgas väga moes. See on tõesti teema, millele oleks vaja rohkem tähelepanu juhtida, sest paraku pole HIV ammu enam ainult narkomaanide probleem.

“Ajal, mil meie noored on vägagi teadlikud oma seksuaalsete avastusteede turvamisest, on nende emade põlvkond ikka veel hilisnõukaaegse (ja sageli meeste juurutatud) mentaliteedi küüsis, et “gaasimaskiga lilli ei nuusutata”,” räägib Manona Paris oma kolumnis. “Mis haigused — mina suhtlen vaid korralike inimestega! Tõesti tundub vahel, et koos seksuaalenergia vallandumisega on mõnel daamil tekkinud imeline diagnoosiv pilk hindamaks, et tol nii meeldival mehel pole paketti sugulisel teel levivatest haigustest nagu tripper, süüfilis, emakavähki tekitada võiv inimese papilloomviirus või HIV.”

Paraku pole HIV enam ainult süstivate narkomaanide haigus: “Aidsiennetajate sõnul on HIV tegemas laastamistööd kõige tavatuma grupi seas — keskealised, korralikud keskklassi inimesed,” hoiatab Paris. “Just nende nakatumine hoiab Eesti endiselt Euroopa HIV-tabelite ülemises otsas.”

Loe refereeritud artikli täisteksti ajakirja Naisteleht+Naised värskest numbrist ja mis peamine — kasuta alati kondoomi!