Uurijad esitasid enam kui 2000 abieluinimesele küsimusi nende suhte kohta, pärides muu hulgas, millal algas suguline läbikäimine, vahendab The Independent.

Tulemuste analüüs andis mõista, et füüsilise läheduseni jõudmisega mitte kiirustamisel on teatud plusse. Võrreldes seksuaalsuhet vara alustanutega hindasid need, kes olid sellega abiellumiseni oodanud, oma suhte stabiilsust 22 protsenti kõrgemaks.

Samuti olid nad keskmiselt 20 protsenti rohkem rahul suhte kui sellisega, 12 protsenti rohkem rahul partneritevahelise kommunikatsiooniga ja 15 protsenti rohkem rahul suguelu kvaliteediga. Tulemused ilmusid ajakirjas Journal of Family Psychology.

Utah’ osariigis tegutseva Brigham Youngi ülikooli pereelu-uuringute teaduskonna professor Dean Busby ütleb: „Suhtes on olulisemaid asju kui seks, ent me leidsime siiski, et need, kes ootasid kauem, olid oma suhte sugulise aspektiga rohkem rahul. Ma arvan, et nii on sellepärast, et nad on õppinud rääkima ja omandanud oskused esilekerkivate probleemide lahendamiseks.”

Selliste paaride jaoks, kes jõudsid sugulise läheduseni küll enne abielu, aga mitte suhte algusjärgus, olid seksiga viivitamise positiivsed mõjud umbes poole nõrgemad kui „täissiivsatel”.

Jälgi Forte teadusuudiseid ka Twitteris!