Viis ema räägivad nüüd ausalt ja otsekoheselt, mis tunne oli esimest korda seda taas teha:

Ühe lapse ema Nory: see oli kohe kindlasti põnev, aga samas olin ma ka ärevil, sest kartsin oma välimuse pärast. Mu rinnad olid suurepärased, sest ma ju imetasin beebit, aga vahekorra ajal hakkas neist piima tulema ja tundsin end ebamugavalt. Kohe kindlasti läks mul pisut aega, et sellega taas harjuda ja end mugavalt tunda. Ma ei kartnud, et seks saab olema valus, vaid kartsin, et see ei ole enam sama nagu enne. Õnneks see siiski oli sama hea.

Ühe lapse ema Tammy: ootasime kaks nädalat kauem, kui oleks pidanud ehk kokku kaheksa nädalat. Olime mõlemad üsna närvis ja mu abikaasa isegi rohkem, sest ta nägi kogu sünnitust pealt. Aeg polnud meie jaoks segav faktor, sest me vastsündinu magas väga tublisti, aga võtsime asja ikka rahulikult ja jõime eelnevalt lõõgastumiseks pisut veini. Lõppkokkuvõttes polnud see üldse nii hull, kui ma arvasin. Soovitan kõigil noortel emadel juua eelnevalt pisut veini ja kasutada libestit. Ma olin sealt alt päris kuiv.

Kahe lapse ema Beth: mind oli vaja pärast sünnitust sealt alt õmmelda, aga pean tunnistama, et seks polnudki väga halb ja valulik. Paljud emad räägivad õudusjutte sellest, et oled peale sünnitust sealt kuidagi välja veninud, mistõttu muretsesin, et äkki ma ei tunne väga midagi, aga ma ei teeks vahet seksil enne ja pärast laste saamist.

Kahe lapse ema Lisa: mu peas oli tuhat mõtet, sest ma polnud end juba pikka aega normaalsena tundnud. Ma ei teadnud, kas seks saab olema valus või ebamugav või tunnen end kuidagi teisiti kui enne. Tegelikult olin päris ärevil ning ärevus ja seks pole väga hea kombo. Kui lõpuks aru sain, et see ei ole valus, ma ei hakka ootamatult veritsema ja ei juhtu ka midagi muud rõvedat, oli kõik tegelikult normaalne.

Pärast teise lapse sündi ei suutnud me aga mu tänase eksabikaasaga enam füüsilist sidet leida. Kui mu keha oli muutunud ja selja taga ka lahutus, seksisin ühe vana kallimaga. Me oleme tänaseni väga head sõbrad, mistõttu teeme tänaseni nalja, et tema aitas mul end taas voodis hästi tunda. Temaga magamine aitas mul sellest kõigest üle saada, sest vaatamata venitusarmidele ja lisandunud kilodele ei vaadanud ta mind kunagi kuidagi teisiti.

Kahe lapse ema Rachel: see polnud tegelikult midagi erilist, aga kuna ma ei sünnitanud loomulikul teel, ei olnud mul ka arme ega rebendeid või midagi muud, mis sellega kaasneb. Kõik oli täpselt sama. Ma olin lihtsalt väga väsinud, sest ma polnud palju magada saanud. Täpselt nagu keegi ütles: "Kahekümnendates keerleb elu selle ümber, millal sa jälle kellegagi magad. Kolmekümnendates aga selle ümber, et millal sa taas magada saad." Ma olin lihtsalt nii väsinud. Kui mu abikaasa tahtis seksida, olin ma selleks valmis, aga ma kindlasti ise initsiatiivi üles ei näidanud.

Allikas: Fatherly