1. 85% 25-29 aastastest naistest on elus vähemalt ühe korra masturbeerinud

Rahvusvahelises seksuaaltervise ja -käitumise uurimuses tehti kindlaks, et enamik naisi masturbeerivad või on seda vähemalt minevikus teinud. Noh, kas pole šokeeriv!

2. Muinastsivilisatsioonides oli masturbeerimine täiesti normaalne tegevus

Kuigi muistsed kreeklased ja roomlased väärtustasid rohkem meeste kui naiste masturbeerimist, võib siiski kõikjalt üle maailma leida kaljujooniseid ka masturbeerivatest naistest. Näiteks kaljumaaling Maltas, mis pärineb umbes neljandast sajandist enne Kristust, kujutab naist masturbeerimas, teine käsi pea alla toetatud.

3. Tihe masturbeerimine muudab kahvatuks…

Nali! Aga seda on siiski usutud: 18. sajandist pärit pamflett nimega ONANIA; OR, THE Heinous Sin OF Self-Pollution, AND All its Frightful Consequences, in both SEXES, Considered. WITH Spiritual and Physical Advice to those, who have already injur’d themselves by this Abominable Practice kirjeldab masturbeerimist kui suurt pattu hirmsate tagajärgedega, millest annab märku kahvatu pale ja mis võib tekitada hüsteeriahooge. Wow!

4. Samas — vibraatorid loodi tegelikult mõelduna hüsteeria ravimiseks

On vähe sama põnevaid lugusid kui vibraatori leiutamine. Viktoria-aegne Euroopa ja Ameerika ei olnud naise libiidole hea aeg — teeseldi, et seda polegi olemas. Kuna usuti, et naisi seks ei köida, peeti seksipuudusest tulenevaid sümptomeid nagu ärevus, närvilisus, erootilised fantaasiad ja tupepiirkonna niiskus haiguse tunnuseks, mida hakati nimetama hüsteeriaks.

Varsti leidsid 19. sajandi doktorid sellele haigusele ka ravi: nad avastasid oma suureks rõõmuks, et hüsteeria ravimiseks polegi vaja teha muud, kui panna naiste genitaalidele natuke oliiviõli, suruda kaks sõrme naise tuppe ja samal ajal masseerida kliitorit — see tekitas naistel reaktsiooni, mida arstid nimetasid paroksüsmiks, mis oli tegelikult muidugi orgasm — see leevendas hüsteeriat otsekohe. Kahjuks varsti doktorite käed väsisid sellisest ravimisest ja 1880. aastal patenteeris doktor Joseph Mortimer Granville elektromehaanilise vibraatori, mis sama töö ära tegi. Veelkord: wow!

5. Vibraatoriäri on hiiglaslik

2009. aasta uurimuses, mis on täies mahus avaldatud siin, tehti kindlaks, et 52,5% 18-60 aastastest naistest on vähemalt ühe korra elus vibraatorit kasutanud. Summad, mis seksimänguasjade tööstuses liiguvad, on kolossaalsed.

Allikas: The Gloss