1. Mehed suudavadki teha ainult ühte asja korraga

See on teaduslikult tõestatud; meestel on spetsialiseerunud ja väga lahterdatud aju, mis suudab küll suurepäraselt keskenduda, tähelepanu jagada on raskem. Vastupidiselt naistele, kellel on kõnekeskused mõlemas ajupoolkeras, peavad mehed kuulamise ajal oma tähelepanu fokuseerima, et midagi ka päriselt kuulda. Seega, kui sinu mees vaatab telerit või teeb midagi muud ja sa palud tal midagi teha, siis on väga tõenäoline, et ta isegi ei kuule sind. Võid ära hoida terve arusaamatuste jada, jättes olulised teemad näost-näkku mõttevahetusteks, kust ei puuduks silmkontakt! (Kontrolli, et ta vaataks sind, mitte telekat.)

2. Mehed ei leia külmkapist võid, isegi kui see asub nende nina all

Erinevalt naistest, kellel on parem perifeerne nägemine, kipub meestel olema tunnelnägemine, mis tuleneb nende silmade kepikeste ja kolvikeste ehitusest. See oli talle minevikus jahimehena evolutsiooniliselt väga kasulik, ja tänapäeval tuleb see kasuks öösel autot juhtides (milles mehed on võimekamad), kus tuleb hästi kitsalt kaugele näha. Seega moodustage tiim! Teil on kahepeale olemas kõik vajalik erinevateks olukordadeks.

3. Ta armastab su kurve

Räägime faktidest: mehed armastavad silmadega, naised kõrvadega (eriti kõrva sosistatud meelitusi kuuldes). Mehed lihtsalt armastavad naise kuju, kõverusi, jalgu… saad aru küll. Ta armastab seda, et sa oled naine (ja et tema pole). Niisiis kohtle end leebelt ja pea meeles, et talle meeldib sind vaadata, kogu su ilu (eriti alasti). Ja Kinsey teadlaste sõnul armastab 76% mehi jätta armatsemise ajal tuled põlema, et sind veelgi paremini näha! Niisiis, paku talle seda visuaalset pidusööki…

4. Tegelikult ta armastab kurve. Punkt.

Jah, ja mitte ainult sinu omi, vaid kõiki naiselikke vorme. Naised vahivad mehi (ja võrdluseks ka teisi naisi) tegelikult sama palju kui mehed naisi, kuid nad on tänu oma perifeersele nägemisvõimele selles palju osavamad (mehed peavad oma tunnelnägemise tõttu siin rohkem kaela õieli ajama). Proovige aktsepteerida, et see lihtsalt kaasneb meheks olemisega. Ärge reageerige ebakindlusega ega karistage teda kontrolliva käitumisega, kui ta kellegi ilu ja naisekuju hindab. See on miski, mis teeb temast mehe — ta pühitseb sugudevahelist erinevust ehtsa tunnustamisega, ilma et ta ohverdaks seejuures teie suhet või tunneks tolle naise vastu isegi isiklikku huvi. Lase tal sel ohutul viisil oma mehelikkust suurendada — sina oled ju see, kes seda pärast nautida saab!

5. Suhtlus meestega on kunst

Siin ei tasu unustada meeste lahendustele orienteeritud mõtlemist. Kui lähened oma armsamale sooviga mingeid õnnetuid emotsioone läbi töötada, tunneb ta ilmselt vajadust sinu probleem lahendada (isegi kui sa lihtsalt rääkida tahad). Kui oled naisjuht, kes töötab peamiselt ärimeeste seltskonnas, austatakse sind rohkem, kui sul on rääkides konkreetseid lahendusi pakkuda. Samuti nähakse sügavama ja monotoonsema häälega rääkivat naist (mis peegeldab rahulikkust ja kontrolli) intelligentsema, autoriteetsema ja usaldusväärsemana. Ma ei ütle, et see oleks õiglane, kirjeldan lihtsalt mängu tagamaid…

6. Mehi paneb suhetest lahkuma läbikukkumise tunne

Mees on programmeeritud oma naist kaitsma ja tema eest hoolitsema. Naise tunnustus ja õnn rahuldab teda ja on talle edu märgiks. Kui naine pole rahul, tunneb mees end läbikukkununa, et ta “ei suuda naist kunagi õnnelikuks teha” ja et kuskil on äkki parem jahimaa, kus ta saaks mehena päriselt edukas olla. Proovi mõelda, kuidas sinu enda kaassõltuvus võib suhtes mehele selliseks koormaks olla. Joogas ja tantras tervitatakse võimalust ise oma õnne luua ja teineteist selles protsessis toetada.

7. Soov läbikukkumist vältida paneb mehe tee küsimise asemel ringiratast tiirutama

Kuna mehe DNA-sse on kootud hoolitseja instinkt, on abiküsimiseks peatumine viimane asi, mida ta tahab teha. Sõidaks ta üksi, siis ta ehk isegi küsiks, aga teie pilgu all võib see tähendada, et tal ebaõnnestus teie kohalesõidutamine. Teie soovitus abi küsida on tema jaoks nagu kandikul toodud läbikukkumise pitser. Isegi mõne eneseabiraamatu kinkimine või töömehe kutsumine tilkuva kraani parandamiseks, enne kui sa tal endal proovida lased, võib talle sarnase suhtumisena tunduda. Meestel on õrn ego, mis tuleneb miljonite aastate pikkusest saavutamissurvest. Olge siin eriti tundlik, sest naised ei omista nendele asjadele lihtsalt samasugust tähtsust.

8. Ta peidab osavalt oma emotsioone

Mehed on naistest kahtlustavamad ja konkureerivamad. Ta peidab oma emotsionaalset seisundit kontrolli säilitamiseks, kuna emotsionaalseks muutumist tõlgendatakse kontrolli kaotamisena. Kui naine proovib meest emotsionaalselt avanema panna, võib mees seda näha kriitikana või isegi ebakompetentsuses süüdistamisena. Proovi austada tõsiasja, et tal on lihtsalt teistsugune viis emotsionaalsete probleemidega toimetulekuks; pole ühte ja õiget viisi. Kuigi see, kui mees ei täida vaikust sõnadega, võib naisi frustreerida ja paljudele (tihti kujuteldavatele) järeldustele hüppama panna, proovige luua atmosfäär, kus ta ei tarvitseks tunda, et temaga midagi valesti on. Emotsioonide vaoshoidmine on mehelik viis tugeva ja keskendununa püsimiseks.

9. “See, kes ütles “armastus käib kõhu kaudu”, sihtis liiga kõrgele.” — Barbara Pease

See pole mingi üllatus — mehed armastavad seksi. Mitte ainult mehed, vaid igat liigist isased. Ja emaste inimolevuste pettumuseks on mehed tegelikult ehitatud polügaamseks. Liigid püsivad elus tänu isaste seemne levitamisele. Üks väga huvitav fenomen esineb näiteks jäneste, lehmade, lammaste, rottide ja kukkede juures (seda nimetataksegi “kuke efektiks”) — isane võib sama emasega paarituda kuni viis korda järjest, kuid kaotab seejärel seksuaalse huvi ja lõpetab paaritumise. Kui aga paigutada tema ette uhiuus jänes või kana, leiab ta endas äkitselt jõudu paaritumise jätkamiseks — vajadusel päev otsa (kui ilmuvad üha uued partnerid), mis on muljetavaldav.

Kui teadlased uurisid, mis juhtub, kui juba paaritunud lammas ilmuks uuesti isase ette maski ja parfüümiga — siis see ei toiminud, isane tundis, et on juba paaritutud küll ja oli omadega läbi. Kuid voilà! — too aga uus kaaslane lagedale ja isane on jälle triksis-traksis nagu Duracelli jänes! See illustreeriv lugu oli mõeldud naise loovuse inspireerimiseks. Mehed on programmeeritud vaheldust nautima. Kasutage seda ära, mängides temaga erinevaid rolle, kasutades näiteks seksikat pesu, vahel võrgutavat parukat jne — ühesõnaga, hoides fantaasia ja sensuaalsete üllatustega värskust, mis rahuldab mehe instinktiivselt vaheldust armastavat aju.

10. Näägutamine ei anna häid tulemusi

Nagu suhtespetsialist Alison Armstrong tabavalt ütles, muudavad naised oma printsid sageli ise konnadeks. Tihti juhtub, et meile suhte algfaasis armsama juures meeldinud omadused hakkavad suhte edenedes hoopis häirima. Kui tahta, et midagi tehtud saaks, tuleb oma soov õigesti, imetluse kaudu sõnastada. Näiteks, “Kallis, sa oled nii pikk ja tugev, kas sa võiksid mulle ülemiselt riiulilt selle kasti tuua?” (OK, see oli liialdatud näide, aga saad aru küll!) Kui loodad teda muutuma inspireerida, siis pea silmas, et sinu tõeline eesmärk on inspireerida teda olema parim mees, kes ta võib olla. Kuid parim viis teda sel teel aidata on teda positiivselt üles ehitades, mitte teda pretensioonidega pisendades. Sinu imetluse tõttu kiirgav mees on inspireeritud ka sulle heameelt tegema — täpselt nagu sind väärtustav mees teenib ära sinu armastuse. Anna oma mehele ruumi olla see, kes ta on — ja transfigureeri (kirgasta) teda kui täiuslikku meest — ja ta armastab sind selle eest.

Allikas: Telegram