1. Ekskallima telefoni ummistamine kõnede ja sõnumitega

Kui sa nii teed, siis jätad endast lihtsalt haiglase jälitaja mulje. Kui tahad midagi asjalikku küsida, siis helista. Kui ta ei vasta, siis ära hakka teda pommitama!

2. Tunnete ära söömine

Jah, seriaalid, šokolaad ja hunnikuteviisi jäätist kõlab kui ravim lahkuminekupohmelliks. Kui sa ühe õhtu niimoodi veedad, siis on see ehk isegi tervendav. Kui aga su terve nädal on selliseks kujunenud, siis pead varsti hakkama endale suuremat diivanit muretsema.

3. Tunnete ära joomine

On võimalus, et su parimad sõbrad tahavad sind viia välja pidutsema, et aidata sul oma endist kallimat unustada. Hoia siis kangete jookidega piiri, muidu ei jõua sa oma öiseid tegusid ära kahetseda.

4. Suvalise inimesega linade vahele hüppamine

Ole sa mees või naine, ära kunagi hüppa pärast lahkuminekut esimese ettejuhtuva inimesega voodisse hullama. Juhuseks võib muul ajal küll aktsepteeritav olla, kuid pärast lahkuminekut võid sa selle tõttu tõsiselt haiget saada.

5. Teiste ekskallimatega ühenduse otsimine

Sa ei ole nendega juba ammu koos ja sellel on mingi kindel põhjus! Järelikult ei ole vaja ka kontakti ja lohutust otsida.

6. Oma ekskaliima uue silmarõõmu ahistamine

Jah, sulle ei meeldi, et su kallimal on keegi uus tekkinud. Küll aga ei ole see (loodetavasti) kuidagimoodi selle uue inimese süü, et teie kaks oma probleemidest üle ei saanud. Ära süüdista teda asjatult, las nad olla õnnelikud!

7. Asja avalikuks muutmine

Üks asi on sõpradele rääkimine, teine asi on suvalistele inimestele rääkimine. Parim on lahkumineku detailid siiski teie kahe vahele jätta ja neid avalikkuse ette mitte tuua. Vastasel juhul võid ise lõpuks häbirahe alla sattuda.

8. Uue suhte kohene alustamine

Mõtle selgelt läbi, mille pärast sa seda uut suhet alustada soovid. Kas seetõttu, et tunned ennast üksikumana kui kunagi varem või seetõttu, et oled päriselt ka armunud? Saa enne oma endisest üle, kui uue inimesega sebima hakkad!

9. Kättemaks

Palju levib lugusid sellest, kuidas eksid teineteise autosid võtmetega rikuvad või värviga üle kallavad. Ole sina targem. Sinu pöörane käitumine teeb ainult häbi sulle endale.

10. Iseenda unustamine

On hea, kui leiad pärast lahkuminekut palju tegevust — sageli aitab see kurbusest üle olla. Aga ära unusta, sa vajad aega ka omaette olemiseks.

Ela lahkuminek võimalikult valutut üle!