1. Kõigepealt eeldad sa kõige hullemat

Loogiline, et pärast sellist kogemust, mis sul just seljataha jäänud on, ei usalda sa mitte kedagi. Iseennast ka mitte, sest oled enda peale nii pahane, et lasid sel suhtel nii kaua kesta! Astud igasse uude suhtesse veendumusega, et see inimene on vähemalt sama halb kui mitte halvem kui su eks, sest sa ei usu, et headust veel maa peal üldse leidub.

2. Ja mõtled täiega üle

Sa ei usu ühtegi ta sõna, sest otsid sealt alati tagamõtet ja kahtlast motiivi. Oled nii harjunud sellega, et sulle valetatakse, et oled t’iesti paranoiliseks muutunud ja kahtled, kas mõni inimene maailmas veel on, kes ei aja mingit jura ega manipuleeri. Ka kõige toredamate kaaslaste puhul teed sa peas mngi täiesti jabura järelduse.

3. Arvad, et ta on liiga tore, et tõsi olla

See pole ju võimalik, et keegi SIND nii hästi kohtleb?! Ootad seda hetke, mil tema tõeline pale välja tuleb ja ta sulle kas kätega kallale lendab, näo täis sõimab vms, mida sa eelmises elus nii tihti kogesid. Aga see kutt tõestab iga päevaga, et ta ongi just selline tore ja armas ja ta ei anna sulle tegelikult ühtegi põhjust endas kahelda. Su oma psüühika on lihtsalt veel liiga sassis, et seda mõista.

4. Tõukad ta eemale

Sulle on pikka aega korrutatud, et sina küll parimat ei vääri, seega kui sa selle lõpuks saad, siis lükkad kahe käega eemale. Sa kardad kõike head, sest ei taha selle kaotamise valu kogeda. Sa rikud parema meelega kohe ise kõik ära, et kellelgi ei oleks võimalik sind maha jätta või sulle haiget teha. Aga see kutt on teistsugune: sa annad endast parima, et teda eemale peletada, aga tema ei anna alla ja ajab sind taga, võtab su kaissu ega lasegi enam lahti!

5. Oled alati valmis tüliks

Ootad pikisilmi ja suures hirmus, millal see esimene suur plahvatuslik tüli lõpuks tuleb. Aga ei tulegi, sest asjad räägitakse selgeks rahumeelselt ja selgitatakse lõpuni lahti, kuni kõik on rahul. Koged enda jaoks uut ja harjumatut rahu ja õnnetunnet, kui mõistad, et esimese tüli või arusaamatuse peale ei joosta tegelikult minema, ei paugutata uksi, loobita asju ega tõsteta kätt.

6. Vabandad liiga tihti

Ta ei saa üldse aru, miks sa pidevalt vabandust palud. Esmalt tundub see talle kummaline, aga sind lähemalt tundma õppides näeb ta su valu ja mõistab, et sa vajad lihtsalt armastust. Ta kinnitab sulle pidevalt, et kõik on tegelikult parimas korras.

7. Mõtled, kas tal oleks ilma sinuta parem

Oled veendunud, et ta on sinu jaoks liiga hea ja sinuta oleks tal kindlasti lihtsam ja parem. Ta teab, et sa ei julge endale armastust lubada ning kedagi endale lähedale lasta. Aga kui ta ei lähe hoolimata kõigest minema ja on valmis su kõrvale jääma, siis ilmselgelt ei ole tal sinuta parem! Ta ei anna alla. Ja sina hakkad ka ühel hetkel mõistma, et kuigi see suhe ei ole selline, millega sa harjunud oled, on see just täpselt selline, nagu sa väärid.

8. Kompenseerid üle

Kui sa lõpuks oled talle ennast avanud ning ta enda ellu vastu võtnud, annad sa talle endast absoluutselt kõik ja poed nahast välja, et talle tõestada, et ta tegi õige valiku. Nii on väga lihtne üle pingutada ja kallim ära väsitada. Sa ei pea end kringliks väänama, et talle meeldida — sa juba meeldidki!

9. Vaikselt kasvab usaldus

Selleni läheb aega, aga ühel hetkel räägid talle kõik ära. See moment, mil julged lõpuks end talle tõeliselt avada ning lasta ta nii lähedale, on väga tähendusrikas. Ja tema ei põgene selle peale kabuhirmus. Ta ei võta ka sinult kogu seda valu ära, vaid aitab sul sellega vaikselt leppida ja toime tulla. Sa hakkad vaikselt julgema ka oma nõrkusi näidata — miski, mida sa eelmises suhtes iial teha ei tohtinud, sest seda kasutati kohe sinu vastu ära.

10. Ja lõpuks õpid sa mõistma, mida armastus tegelikult tähendab

Mõistad, et su eelmine suhe oli armastusest ikka väga kaugel. Saad teada, et armastus ei tee haiget, ei alanda sind, ei murra su südant, ei lämmata sind armukadedusega, ei naudi su valu. Õige armastus parandab hingehaavad, tõstab su kõrgustesse ja… just seda see uus mees ongi teinud.

Allikas: Thought Catalogue