1. Kõik keerleb ümber partneri
a) vestlused — tema valib teemad, tema räägib, tema otsustab, karjub, jonnib, räägib sulle vahele, aga sind kuulata ei viitsi, sest tema mõtted on tähtsamad!

b)kriisid — ainult temal on vahetpidamata raske. Töö on nõme, koolis keeruline, sõbrad lollid, vanemad kiusavad jne. Sa näed, et ta pingutab täiega üle, aga kui midagi ütled või kui sul endal on raske, tõmbab ta sulle täiega vee peale, sest ainult temal on õigus kannatada!

c)su mõtted — suur vahe on selles, kas oled nii armunud, et ei saa teda oma peast välja, ja selles, kui ta on vallutanud kogu su mõistuse negatiivses võtmes. Kui pead igal sammul hoolikalt mõtlema ja pelgama, mida tema sellest arvab või kuidas reageerid, on sul ilmselt aeg sellest suhtest lahkuda.

2. Kõnnid kikivarvul
Normaalne paarisuhe peaks olema rahulik, lõõgastav, positiivne ja kindla teadmisega, et saad oma partnerile kõigest rääkida. Kui pead jälgima iga oma sõna või liigutust ja mõtlema hirmuga, milline võib olla tema reaktsioon, väsitab see sind kohutavalt! Selline suhe on väga mürgine ja kindlasti tõmbab sinust viimsegi energiaraasu välja.
Näited:
- oled närvis, kui pead temaga rääkima, sest kardad, et ta vihastab;
- mõtled kõik oma teod hoolikalt läbi, et teda mitte ärritada;
- kardad, et temale lootma jäädes põhjustad talle liiga suure stressi;
- väldid teatud teemasid, sest tead, et need kutsuvad esile negatiivse reaktsiooni;
- elad hirmus, et isegi väikseim valesamm toob sulle pahanduse kaela.

3. Sul on tunne, et ta kontrollib sind
Heas ja usalduslikus suhtes on mõlemal oma rada käia — teil on erinevad sõbrad, oma rahakott, kõned või sõnumid sõpradelt ei tekita küsimusi ega tülisid jne. Kui ta tunneb vajadust neid aspekte su elus kontrollida ja sind keelata, on see suhe täiesti vale. Sellist käitumist nimetatakse ahistamiseks. Muidugi tunned sa end pidevalt väsinuna, kui pead iga oma liigutuse kohta aru andma või luba küsima.

4. Teineteise seltskonnas viibimine tundub pigem kohustusena
Igal inimesel on aeg-ajalt vaja üksi olla, kuid paarisuhtes olijad peaksid siiski suurema osa ajast tahtma koos olla. Kui sa ei taha oma kallima seltskonnas olla, siis miks üldse koos elada…
Jälgi neid märke:
a) sa loed päevi, mil saaksid üksi olla ja lähed elevile mõttest, et saad temast eemale;
b) pärast nädalavahetust temaga pead ennast pikka aega laadima ja korralikult välja puhkama;
c) teie vestlused väsitavad sind

5. Oled pidevalt halvas tujus
Miski nagu ei huvita, ühtegi head ja positiivset mõtet pähe ei tule, pigem tahaks ainult viriseda ja teki alla peitu pugeda. Kui partner ei paku sulle rõõmu, siis järelikult imeb ta sind energiast tühjaks ja jätab sulle tunde, et oled langenud depressiooni.

6. Sa ei tee enam mitte midagi ainult enda heaks
Eneseareng on iga suhte vältimatu ja kohustuslik osa ja kui see ära kaob, siis järelikult on midagi kapitaalselt valesti.
Kui sa ei viitsi enam:
-karjääri nimel pingutada;
- uusi sõpru leida;
-uusi hobisid proovida;
-oma elu tasakaalustada,
siis oled sa sellesse suhtesse kaotanud väga suure tüki iseendast ning tunnedki end läbipõlenuna. Mida rohkem sa end isoleerid, seda kurnatumaks ja õnnetumaks muutud.

7. Su enesehinnang langeb
Miks ta langeb? Hoopis rõõmus ja elevil ja endaga rahul peaksid olema, sest sul on ju nüüd maailma parim kaaslane. Kui enesehinnanguprobleemid ei ole seotud depressiooni või mõne muu vaimse tervise teemaga, võib selle taga olla su partner, kes sind kas täiesti avalikult ja teadlikult või vaikselt ja justkui märkamatult halvustab ja sinu alandamisega endale jõudu juurde kogub.

8. Te tülitsete pidevalt ja tavaliselt jääd sina süüdi
Igas suhtes on erimeelsused, aga need ei tohiks moodustada teie suhtlemise peamist osa. Tülitsemine iseenesest on juba väga kurnav, aga kui pead iga päev konflikti keskmes olema ja seda lahendama, põled väga kiiresti läbi. Eriti hele leek süttib siis, kui sa tead, et sul ei ole mõtet isegi vastu vaielda, sest nagunii jääd lõpuks sina kaotajaks/süüdi.

9. Sa tunned, et sinu sõnadel ei ole tähtsust ja su vajadusi ignoreeritakse
Paarisuhte eesmärk peaks olema olla teineteisele toeks, olemas, lohutada, kuulata, kallistada, hellitada ja soove koos täita. Kui sa teed kõik, et partner õnnelik oleks, aga ise vindud vaikselt nurgas teades, et tema sinu heaks iial samaga ei vastaks, on tema näol tegu lihtsalt energiavampiiriga, kes sinu turjal rõõmsalt ratsutab. Üksindustunne ja tunne, et sind ei kuulata, on väga väsitavad ja seetõttu tunnedki end kurnatuna.

10. Sul on toss täitsa väljas
Mõnikord ongi see ainus, aga see-eest täiesti reaalne ja legaalne sümptom — sa lihtsalt ei jaksa enam ennast liigutadagi. See ei ole hea, kui kallimaga koos olles nii väsinud oled, et ei viitsi silmigi lahti teha. Tavaliselt juhtub see siis, kui sa oled kogu oma energia pannud suhte parandamisse, aga põrkad pidevalt vastu seina.

Alllikas: Power of Positivity