Samm 1: kommunikatsioon

Lõpetage arvamine ja eeldamine — kui tahate midagi teineteise kohta teada, siis küsige. Rääkimine on esimene ja kõige olulisem samm, see on kõige alus.

Samm 2: ausus

Olge teineteisega alati ausad. Te ei saavuta valetamisega mitte midagi, kui jutt käib püsisuhtest. Valetamisega on midagi võimalik saavutada vaid väga piiratud ajaühikuks.

Samm 3: usaldus

Usaldus on aususe tulemus. Kui te olete teineteisega ausad, kaasneb sellega vastastikune usaldus.

Samm 4: mõistmine

Me peame teise inimese tausta ja loogikat mõistma. Et seda teha, tuleb panna end teise inimese kingadesse ja üritada niiviisi aru saada, miks ta asju nii näeb, nagu ta näeb.

Samm 5: armastus

On oluline mõista, mis on armastus ja kuidas armastus suhet mõjutab. Armastus ei ole need kolm sõna: "ma armastan sind". Armastus koosneb tegudest, mitte sõnadest.

Samm 6: hool

Kõik me peame hoolitsema enda ja ennast ümbritsevate inimeste eest. Võideldes ainult oma isikliku õnne eest, unustades inimese(d) enda kõrval, ei jõuagi meist keegi õnneni.

Samm 7: õppimine

Te peate olema valmis teineteiselt õppima. Ainult nii saate te suhtes areneda. Te ei pea alati teineteisega nõustuma — seda polegi vaja —, aga te peate õppima mõistma ja aktsepteerima teise inimese arvamust.

Samm 8: aitamine

Te peate õppima teist aitama ilma ootusteta vastutasuks — aitamine peab tulema südamest.

Samm 9: õpetamine

Õpetamine on äärmiselt tähtis, aga ainult siis, kui oled astunud kaks eelmist sammu. Sa ei saa oma ümbritsevaid õpetada enne, kui oled õppinud ise õppima ja aitama.

Samm 10: aeg

Aeg on kahe teraga mõõk. Sul on vaja palju aega, et ehitada suhe, mis jääks püsima ja teisalt on sul vähe aega, sest elu ei kesta igavesti. Kasuta oma aega targasti.

Samm 11: tugev suhe

Tugev suhe saab olla ehitatud kindlale alusele. Alusta selle aluse rajamist suhtlemise, aususe ja usalduse abil ja “õnnelikult elu lõpuni” on täiesti võimalik.

Allikas: The Urban Dater