1. Laste saamine

Karm tõde on see, et laste lisandumine perre pigem toob vanemate vahele pinged ja tülid kui et ühendab ja toob majja suure õnne, nagu inimesed kipuvad arvama. Paljud ei tulegi selle vastutuskoormaga toime.

2. Kahekesiolemise aja puudus

lastega peres on esikohal lapsed ning ema-isa saavad kahekesi olla siis, kui lapsed magavad. Seda aga väga tihti juhtuda ei pruugi, eriti siis, kui peres on mitu väikest mudilast. Seetõttu tuleb igal paaril endale vägisi aega võtta, jätta lapsed hoidjaga ja koos väljas käia ning kahekesi olemist nautida, vastasel juhul kustub leek kiiresti.

3. Kui lapsed kolivad kodust välja

18+ aastat lapsevanemaks olemisega harjub nii ära, et kui lapsed lõpuks pesast välja lendavad, jäävad vanemad üksteisele nõutult otsa vaatama: mis me nüüd siis teeme? Siis tuleb teineteist uuesti tundma õppida ja harjuda sellega, et majas on enamjaolt väga vaikne. Kui vanemad on keskendunud ainult vanemaks olemine, võivad nad nüüd avastada, et lapsed olidki nende ainsaks omavaheliseks sidemeks ning nüüd, kui see on kadunud, polegi põhjust enam koos olla.

4. Lisaks emaks-isaks olemisele ka paarisuhte säilitamise unustamine

Et laste lahkumine kateie paarisuhtele hävitavalt ei mõjuks, on ülioluline, et teil oleks millestki muust rääkida peale laste. Te peate hoidma oma suhet aktiivsena ja meeleolukana ka laste kasvatamine perioodil, tegema koos neid asju, mis mõlemale meeldivad ja teie sidet tugevdavad ja hoiavad.

5. Sissetulekute drastiline vähenemine

Rahaprobleemid on peamiseks lahkuminekupõhjuseks. Raske on jääda rõõmsaks ja rahulikuks, kui mure elukoha säilitamise, söögi, riiete jne pärast viib mõistuse ja siis on tülid kerged tulema.

6. Tugeva põhja puudumine

Kui astusite suhtesse nii, et mõlemad olid heal majanduslikul järjel ja siis koos olles kaotas üks töö või tabas mõni õnnetus, on väga väga keeruline sellest olukorrast ühtsena väljuda. Lihtsamalt läheb asi neil, kes alustasid suhet majanduslikult keerukamal ajal, sest siis olete selle esimese suure raskuse juba läbi teinud ja teate, et teie side põhineb millelgi muul kui pealiskaudsetel asjadel.

7. Sissetulekute drastiline suurenemine

Raha suudab ka kõige toredamad inimesed ära rikkuda ja nad peast segi ajada. Kui saad ühel hetkel suure hunniku raha, muutub su tutvusringkond, sa hakkad tegelema teiste hobidega, millega su endised sõbrad kaasas käia ei suuda, sa ümbritsed end kulla ja karraga ja su elustiil muutub. Raha annab tunde, et kõik on võimalik ning sa tahad seda kõike kogeda, mitte vanas rutiinis kopitada.

8. Teesklemine, et raha ei ole oluline

Raha ei ole oluline siis, kui seda on piisavalt, et ära elada ja elu nautida, aga nende jaoks, kel raha ei ole, on see ikka ülimalt tähtis asi. Raha kaotamine või võitmine võib rööpast välja lüüa, sest uus olukord vajab harjumist, aga kõik rahaga seonduv tuleb omavahel läbi arutada ja selle kasutamise osas üksmeelele jõuda. Kui üks partneritest ostab toiduraha eest kokku uut ja vinget tehnikat lihtsalt poosetamiseks ja teine peab siis mõtlema, mida õhtusöögiks lauale panna, ei ole see kellegi suhtes aus ega õiglane.

9. Haige pereliikme eest hoolitsemine

Lähisugulase haigestumine tähendab seda, et kõik peavad tema eest hoolitsemisse panustama. Kui haigeks jääb laps või sinu ema, võib partner tunda armukadedust, sest tema jaoks sul aega ja tähelepanu enam ei jagu ning kuna sina peaksid olema ta kõige lähem inimene ja nüüd oled sa kadunud, tunnebki ta meeletut üksindust ja läheb end lohutama väljaspoole kodu.

10. Kogu vastutus langeb ühele inimesele

Isa on tööl ja teenib raha. Hommikust hilisõhtuni, nädalavahetustel ka. Ema käib tööl, toob ja viib lapsi kooli ja lasteaeda, trennidesse ja sünnipäevadele, käib poes, valmistab söögi, riietab kõik pereliikmed, koristab, peab sünnipäevi meeles jne. Ja isa muudkui töötab ja töötab ja käib kodus ainult magamas. Isa näeb seda nii, et tema panustab pere heaollu rahaga, aga mitte ükski rahakoorem ei ole nii oluline ja tähtis kui isa kohalolek ja olemasolek pere jaoks. See ajab paljud paarid lahku, sest mõlemad omast arust annavad endast parima ega saa aru, miks teisele sellest ei piisa. .

11. Emotsionaalne petmine

Pikka aega koos olnud paaridel tekivad pikapeale lähedased vastassoost sõbrad ja see ongi normaalne. Ohtlikuks muutub see siis, kui abielu logiseb ning asju, mida peaks rääkima omavahel, arutatakse kõigepealt sõpradega läbi. See tekitab armukadedust, ebaõigluse tunnet ja eemaldumist.

12. Suhtlemise puudus

Tuleta nüüd ise meelde, millal sa oma partneriga millestki muust peale üüriarvete, poenimekirja ja kütte sisse lülitamise rääkisid. Millal vestlesite päris olulistel teemadel nagu teie tulevik, unistused, plaanid, soovid…? Te võite küll päeva jooksul palju tühjast lobiseda ja siis jääb mulje, et räägite omavahel, aga kui olulisi temasid ei puudutata, on tegu tühise jutuga, mis kuhugi ei vii ja mis võiks samahästi ka olemata olla.

13. Depressioon

See on väga raske pähkel ja nõuab partnerilt erakordselt palju mõistmist ja kannatlikkust. Depressioonis inimene on õnnetu, ei taha suhelda, otsib üksindust ja võib ette võtta väga ootamatuid elumuutusi. Need kõik kokku aga võivad jätta stabiilsele partnerile mulje, nagu see inimene, kellega ta abiellus, on kadunud.

15. Suutmatus end teise kingadesse panna

Siinkohal tulebki empaatiavõime mängu: mõtle ennast partneri asemele. Kui sul on maailma kõige halvem olla ja kurb tuju, kas sa tahaksid siis, et su kallim jätaks su maha? Ilmselt siiski mitte, eks. Sa tahaksid, et ta oleks su kõrval hoolimata kõigest ning pingutaks selleks, et saaksid uuesti jalule.

15. Unustamine, et elu polegi kunagi ainult lust ja lillepidu

Väga palju on inimesi, kes hüppavad ühest suhtest teise ja jätavad kõik sinnapaika kohe, kui esimene tüli või suurem arusaamatus või madalseis tuleb. Romantilised draamad ja armastusromaanid jätavad mulje, et elu ongi üks suur roosamanna ja kuna valikuid on nii palju, ei olegi vaja kannatada, sest lihtsam on minema joosta ja leida järgmine inimene, kellega lustida. Unustades, et ka selle järgmisega koos olles lendavad mingil hetkel liblikad kõhust välja. Igal paaril tuleb ette raskusi ja keerulisi aegu ja kui teate nendeks valmis olla, ei raba need teid jalust ega aja lahku!

Allikas: Madame Noire