1. Kui on valida, kas seks või uni, valite viimase. Arusaadav, sest päevad on pikad ja õhtul koju jõudes on peas ainult üks mõte: MAGAMA! Seksipuudus on aga üks kõige tavalisemaid lahkuminekute põhjuseid.

2. Te ei suudle teineteist hüvastijätuks. Nii lihtne ja pisikene asi on suhetes määrava tähtsusega. Kas sa viitsid võtta selle sekundi, et kallimale enne uksest välja jooksmist musi anda või mitte? Võiksid, sest see ON oluline!

3. Te ei käi koos väljas. Õhtud mööduvad kõik ühtemoodi — sina diivani ühes nurgas oma arvutiga, tema diivani teises nurgas oma läptopiga, kuni te siis väsinult magamistuppa loivate ja teineteisele selja keerate. Mingit ühistegevust, millest oleks hiljem ka lastele rääkida, ei ole. Ja nii jääbki järjest vähemaks neid asju, millest teil omavahel üldse rääkida on.

4. Te ei võta teineteist kaissu. Kõige lihtsam ja vähem energiat võttev viis oma tundeid näidata on kaisutamine. Selle asemel, et õhtul telekat vaadates erinevates diivaninurkades konutada, kerige end kerra ja mõnulege koos!

5. Te ei avalda teineteisele enam armastust. See, et sa seda kunagi kolm aastat tagasi ütlesid, ei loe enam! Ta tahab seda uuesti ja uuesti kuulda nagu sina isegi!

6. Te lähete erinevatel aegadel magama. Jäävad ära viimased mõnusad jutuajamised ja kallistamised-musitamised enne magamajäämist ja lõpuks oletegi voodis nagu kaks võhivõõrast.

7. Eeldate, et teine teeb kodutööd ise ära. Ei, ta ei pea alati prügi välja viima ja sina ei pea alati nõusid pesema! See pole mingi iseenesestmõistetav asi, kuigi tavaliselt aastate jooksul see just iseenesestmõistetavaks kujuneb.

8. Veedate oma õhtud erinevates tubades. Sina istud köögilaua ääres ja teed tööd, tema vaatab magamistoas arvutist filme ning omavahel vahetate õhtu jooksul mitte rohkem kui kaks hädavajalikku lauset.

9. Ei räägi teineteisele oma plaanidest. Unustate teineteist teavitamast ka siis, kui teie tehtud plaanid ei kehti ainult teie endi, vaid teie mõlemi kohta. Tulemuseks see, et ka teine on samaks õhtuks midagi kavasse võtnud ning üks teist peab nüüd end halvasti tundma ja oma tegevuskava tühistama. Kui seda tihti juhtub, ajab see lihtsalt närvi.

10. Teid ei eruta mõte ühisest ajaveetmisest. Tema hängib pigem oma sõpradega ja sina kohvitad pigem oma sõbrannadega, aga koos välja minna te ei saa, ei taha, ei viitsi.

11. Te unustate tähtpäevad ära. Oh kurjam, meie pulma-aastapäev oli eile! Issand, ma unustasin valentinipäevakingituse! Kui sellised pisikesed asjad pole väärt meeles pidamist ja kallimale kingituse tegemist, on teiega asi ikka üsna lootusetu.

12. Te ei räägi oma päevast. Koju jõudes vahetate paar lauset lapse hinnete, õhtusöögi ja koeraga jalutamise kohta, kuid sellest, mis tööl hästi või halvasti läks, ei maini sõnagi. Ja teine ei tunne selle vastu ka mingit huvi.

13. Te ei tähista sünnipäevasid. Milleks talle lilled, ma ju eelmisel aastal kinkisin talle terve kimbu?!

14. "Aitäh" on teie sõnavarast kadunud. Sa ei täna teda, kui ta sulle ukse lahti teeb ja tema ei kiida sind maitsva õhtusöögi eest.

15. Kodutööd saavad küll tehtud, kuid lohakat. Sa ei viitsi enam õhtusöökidega vaeva näha, vaid võtad midagi valmistoiduletist ja viskad kodus karbid lauale. Tema on unustanud koristamise ja hügieeni.

16. "Ma armastan sind" tuleb su suust pigem kohustusest ja harjumusest, kui tõelisest soovist tundeid väljendada. Näiteks telefonikõne lõpus või hommikul uksest väljudes, sest sa lihtsalt oled harjunud seda ütlema samamoodi kui "tsaud".

17. Vestlemise ajal näpite oma nutitelefone. Sest Facebook või sõbra saadetud sõnumid on palju huvitavamad kui see, mis teisel öelda on.

18. Te ei helista teineteisele päeva jooksul. Suhte algul tegite vaheldumisi viis kõnet, et rääkida, uudised või nalju jagada või lihtsalt selleks, et teineteise häält kuulda. Seda ei juhtu nüüd enam ammu.

19. Teil pole omavahelisi salanalju. Varem piisas vaid pilgust või ühest sõnast, et teist pisarateni naerma ajada. Nüüdseks on need naljad vananenud, kuid uusi pole asemele tulnud.

20. Te ei viitsi end teineteise jaoks üles lüüa. Olete näinud teineteist nii heas kui halvas, riides kui alasti, raseerimata ja raseeritult. Nüüd pole enam vahet, mis nägudega te hommikusöögilauas istute või kas su jalad on siledad või ühtlaselt karvkattega kaetud.