1. Ükski inimene ei ole su kõrvale igaveseks kinni liimitud, lahkuijaid on alati. Aga see ei tähenda, et see oleks kuidagi sinu süü. Lase oma valust lahti ja ära süüdista ennast. Asi pole selles, et sa polnud piisavalt hea. See pole sinu süü!

2. Tuleb leppida faktiga, et asjad ei lähe alati nii, nagu sina tahad. Sa võid ennast lolliks võimelda ja teha kõike, mida oskad ja suudad, aga kui ühel suhtel ei ole ette nähtud püsima jääda, siis nii see paraku ongi…

3. Armastusest ei piisa selleks, et suhe oleks täisväärtuslik ja püsiv. Armastusele lisaks on vaja kannatlikkust, tolerantsi, usaldust, vastastikust mõistmist ja kompromisse, pluss seda salapärast keemiat. Kui neid asju pole, siis pole ka suhet.

4. Armastus, mida sina välja jagad, ei ole kunagi asjatu ega tühine. See tuleb alati sinu juurde tagasi!

5. Sina oled kõik, mis sul on. Ole enda vastu lahke ja veeda enda seltsis lõbusasti aega.

6. Meenuta endale, et igal asjal on kaks külge. Kui üks uks sulgub, siis teine avaneb, pärast vihma tuleb alati päike välja (ja mõnikord vikerkaar ka!)

7. Inimestele pugemine ja meele järgi olla püüdmine ei vii sihile. Sa ei saa kunagi heakskiitu inimeselt, kelle tallalakkuja sa oled. Aktsepteeri end sellisena nagu sa oled, ära püüa olla keegi teine ja mine pea püsti edasi!

8. Võta asja mõistusega — inimene, kes tahab sinuga koos olla, teeb selle nimel kõik. Ilma, et sa peaksid seda paluma või meelde tuletama. Pea seda alati meeles.

9. Su süda valutab ja hing on katki, aga see ei tähenda, et peaksid armastusele käega lööma. Ära luba ühel halval kogemusel oma südant kiviks muuta.

10. Armastuse, usaldamise ja siirusega ei eksi sa kunagi. Jah, see inimene ei olnud sinu jaoks õige, aga sinu tunded on õiged, väärtuslikud ja vajalikud.

11. Keskendu nüüd endale ning tee tasa see kaotatud aeg, mille sa valede inimeste peale kulutanud oled, ning kes sinu heaks midagi head ei teinud.

12. Õpi mõistma, et sinu õnn tuleb sinu enda seest. Õnnelik on võimalik olla ka siis, kui keegi sul parasjagu käest kinni ei hoia.

13. Kindlasti ei saa sa õnnelikuks kellegagi, kelle kätte saamise nimel pead tohutult vaeva nägema.

14. Tõenäoliselt tuleb elus veel mitu korda ette, et armud ja saad haiget. Aga iga kogemus õpetab sulle midagi uut ja väärtuslikku.

15. Näiteks seda, et hoolimata valust oled sa alati võimeline end püsti ajama, naeratuse näkku tooma ning pea püsti edasi kõndima.

16. Minna laskmine on samuti üks oluline oskus, mis teeb su elu märkmisväärselt kergemaks ja lihtsamaks ning annab ruumi ja võimalust headele asjadele.

17. Kättemaks ei vii kuhugi ja kindlasti ei too see sulle igatsetud armastust ja rahu.

18. Ära püüa kõikidele küsimustele vastuseid leida, sa ei saa neid nagunii. Lase minna ja ela hetkes.

19. Elu ongi üks suur ja mõnikord väga karm õppetund. Tihti juhtub nii, et kui sa oled enda peas kõik selgeks saanud ning rahu leidnud, tabab sind mingi järjekordne löök. Ära jookse selle eest ära, vaid püüa õppetund vastu võtta ning mõista, miks sellised kogemused su teele visatakse.

20. Ära raiska oma aega armastuse otsimisele. Lase armastusel sind leida.

21. Sa oled imeilus inimene. Tea oma väärtust. Seisa enda eest ja ära rahuldu muu kui ainult parimaga!

Allikas: Curious Mind