1. Abiellumine enne teineteist korralikult tundma õppimata

Kindel viis suhe ära rikkuda on pea ees abiellu tormata enne, kui oled oma kaaslast põhjalikult tundma õppinud. Sa pead endale selgeks tegema, milliseid tema iseloomujooni sa ei salli, millistega suudad leppida ja mis on sulle täiesti vastuvõetamatud ning mõtlema väga põhjalikult, kas see on tõesti see inimene, kellega tahad oma elu lõpuni koos elada.

2. Kaasa unarusse jätmine

Kui pühendad end vaid laste eest hoolitsemisele või sead oma karjääri esikohale ja unustad kaaslase sootuks, on lahutus peagi ukse ees. Muidugi on neid kõiki ülimalt keeruline tasakaalus hoida, seetõttu on ka lahutuste arv nii kõrge...

3. Alkohol

Joomine rikub kõik ja väga kiiresti. Aeg-ajalt klaas veini või pudel õlut ei tee halba, kuid pidev trimpamine ei ole aktsepteeritav.

4. Enese unarusse jätmine

Pole midagi jäledamat kui lodev ja haisev inimene, kes ei viitsi riideid vahetada ega isegi juukseid puhtaks pesta. Kui hügieen jääb tagaplaanile ning abikaasa ei viitsi enam sõrmegi liigutada selle heaks, et oma teispoolele meele järele olla, on suhe mokas.

5. Truudusetus

Selgitused on siinkohal liigsed...

6. Rahatülid

Abikaasade erinev suhtumine rahasse on väga tõsine probleem. Kui üks on kooner ja teine laristaja, pole lootustki, et need kaks omavahel kokkuleppele jõuaks.

7. Vägivald

Nii füüsiline kui emotsionaalne vägivald panevad abielule kiiresti punkti.

8. Liigne koristamine

Ühe osapoole maniakaalne koristamine ja puhtusehullus on ülejäänud pereliikmetele väljakannatamatu. Kui näiteks ema ei suuda taluda laste vedelema jäetud mänguasju ning röögatab hüsteeriliselt iga kord, kui piimatilk maha kukub, pakib mees üsna kärmelt oma asjad kokku ja läheb kuhugi, kus ta saab rahulikult olla, muretsemata iga väiksemagi tolmukübeme või pesemata taldriku pärast.

9. Saavutusvajadus

"Tahan kõike ja kohe" suhtumine hävitab iga liidu. Elu ei pea olema ainult pidu ja pillerkaar, inimesed peaksid õppima nautima ka argipäeva.

10. Millal koju jõuad?

Mees, kes käib kodus vaid magamas ja kel pole jõudu või viitsimist oma naisele ja lastele tähelepanu pöörata, leiab end üsna pea üksikuna.

11. Abiellumine vaid selleks, et "nii on kombeks!"

Enne sõrmuste vahetamist tuleks põhjalikult mõelda, kas ikka ollakse selleks valmis. Abiellumine vaid seetõttu, et kõik sõbrad seda teevad või et nii on kombeks, tähendab vaid seda, et peagi lähete lahutuspabereid sisse andma.

12. Vaikimine

Kaaslasega tuleb rääkida, rääkida ja veelkord rääkida. Nii pisiasjadest (kas meil piima on?) kui tähtsatest probleemidest (kas saada kolmas laps). Ainult nii hoiad lähedust ega võõrdu oma kallimast.

13. Unistamine valgest kleidist

Ainult sellepärast, et oled ammu unistanud sellest päevast, mil saad end printsessina tunda ja valges kleidis altari poole kõndida, abielluda ei maksa. Kui peas keerleb vaid mõte ilusast kleidist ning arutelu selle ümber, mida abielu endaga tegelikult kaasa toob ning mida sõrmuste vahetamine tähendab, jääb tagaplaanile, pole siit head loota.

14. Seksivaba abielu

Elu tsölibaadis masendab, vihastab, muudab õnnetuks ja kurvaks, hävitab mehe enesehinnangu ja saadab ta parematele jahimaadele.

15. Kas sa tahad ema või abikaasat?

Pidev võrdlemine oma emaga hakkab igale naisele väga kiiresti närvidele käima. Etteheited, et ma ei oska sama hästi kartuliputru teha, lapsi kasvatada, koristada, triikida, pesu pesta jne hävitavad vähimagi soovi mehega tegemist teha.

16. Alandamine

Teise alandamise, halvustamise, mõnitamise ja maha tegemisega ei motiveeri sa teda paremini käituma või usinam olema, pigem sillutad teed lahutuse suunas.

17. Salasuhe

Kõige hullem asi, mida beebiga kodus istuv naine kuulda võib, on teade mehelt: "Mul on teises linnas sinust parem naine ootamas!" Eriti julm on seda kuulda pärast 15aastast ühist elu.

18. Soovimatus lapsi saada

Kui üks pool ei suuda mõelda muust kui beebidest ning teine ei ole kunagi kavatsenudki lapsevanemaks saada, pole siin pikka juttu.

19. Kõige tähtsam isik maamunal on ema

Sina pead hoidma oma naise poole ja suureks kasvama. Jah, ema on siiani olnud tähtsaim, kuid nüüd on kõige olulisem naine su elus su abikaasa. Ning vastupidi - tüdrukud peavad samuti emme põllepaeladest lahti laskma ning olulistes küsimustes pöörduma esmalt oma abikaasa poole.

20. Kaalutõus

Pole mingit põhjust, miks sa ei võiks 50selt sama palju kaaluda kui 30selt. Rasvumine on oluline märk sellest, et sa enam ei hooli, pealegi näed sa rasvununa inetu välja ega eruta enam oma partnerit.

21. Facebook!

Kui arvuti ja su virtuaalsed sõbrad Facebookis saavad rohkem tähelepanu ja sinu aega kui su pere, siis ei maksa üllatuda, kui ühel hetkel lahutuspaberid laual on.

Naisteka lugejad, mis põhjustel teie abielud/kooselud nurja on läinud? On see mõni siin nimetatud põhjustest või hoopis midagi muud?