Müüt: Planeeritud seks on igav
Tõde: Tegelikult ju planeerisid kurameerimise alguses seksi samamoodi, lihtsalt ei pööranud sellele suures armujoovastuses suuremat tähelepanu. Hiilisid ju reedeti kontorist varem minema, et end peikaga kohtumiseks (ja meeletuks kireööks) valmis seada. Tee samasuguseid plaane ka praegu, et teil oleks seksi jaoks aega, kuid kui juba asjaks läheb, lase end vabaks ning ole sama spontaanne ja loominguline kui varem.

Müüt: Kui ma oleksin organiseeritum, oleks mul korras kodu, tervislik toit laual, ingellikud lapsed ja kuum seks.
Tõde: Tasakaalu saavutad alles siis, kui loobud tahtmast seda kõike või vähemalt seda kõike samal ajal. Kui käid iga päev tööl, koristad kodu, viid lapsi trenni ja teed perele õhtusööki, pead millegi arvelt järeleandmisi tegema. Arutage partneriga, mis on kõige olulisem, ehk saab sinu või abikaasa koormust vähendada ja laste trennigraafikud sättida nii, et sa ei peaks igal õhtul taksojuhiametit pidama. Graafikud ja päevakavad on head küll, aga siingi kehtib reegel — less is more.

Müüt: Arvad, et kõik peab minema nii, nagu sulle sobib ja kui ei lähe, leiad kellegi, keda süüdistada.
Tõde: Sa ei suuda kõike kontrollida. Isegi perfektselt paika pandud plaanid kukuvad mõnikord läbi ja see ei ole tingimata kellegi süü. Kui abikaasa jääb hiljemaks tööle just sel päeval, kui plaanisite ühist õhtusööki või kinokülastust, ei ole tema peale karjumisest ja süüdistustega üle valamisest kasu. Mõistlikum on arutleda, miks ta ei suuda töö ja eraelu vahele teile mõlemile sobivat piiri seada. Süüdistuste asemel hoolivuse ja empaatiaga probleemile lähenemine aitab teil asjast sotti saada.

Müüt: Kvaliteetaeg on paarisuhtes olulisem kui kvantiteet.
Tõde: Mõlemad on olulised! On mõnus mõelda, et üks restoraniõhtu rooside ja veiniga hoiab teie suhte toimimas ja romantilisena tervelt kuu aega, kuid tegelikult sellest ei piisa. Paaridel on läheduse säilitamiseks vaja ka lihtsalt niisama koos olemise aega, isegi, kui see piirdub vaid õhtul diivanil telekast filmi vaatamisega. Ka nii lihtsad tegevused nagu koos koristamine või söögitegemine aitavad lähedust hoida.

Allikas: Parenting.com