Jim ja Stanya pole sel alal mingid eksperdid, aga nad on ometi suutnud õnnelikult teineteist pea viis aastakümmet armastada.

Tea, et mõned aastad ongi raskemad kui teised

"Kõik möödunud aastad ei ole olnud kerged. Noorukid väidavad, et me ei tülitse pea kunagi, aga tunnistame neile, et me vaidleme kogu aeg," väidab Jim. Olenemata sellest, et mõned aastad ongi nõudnud rohkem tööd abielu kallal ja tülitsetud on nende jooksul palju, teadsid nad alati, et ei soovi alla anda ja raskused on osa suhtest.

Konfliktide lahendamine nõuab vaeva. "Loodetavasti on sul piisavalt õnne ja teil on ühine eesmärk ning te töötate selle nimel. Kui selleks on teie abielu hoidmine, siis teil juba on midagi, mille nimel vaeva näha. See on võimalik, aga nõuab palju tööd. See pole midagi, mida saab teha n-ö möödaminnes. See on vaevarikas, aga ka lõbus. Päeva lõpuks peaksid sa tundma end nagu kaastöötaja."

Keskendu väikestele asjadele

Nii Jim kui ka Stanya usuvad, et elus loevad pisikesed asjad kõige rohkem ja seetõttu näitasid nad oma armastust välja just läbi väikeste žestide. Näiteks, iga kord, kui Jim töö tõttu kodust eemal viibis, peitis Stanya tema kohvrisse pisikesi kirjakesi: ühel oli rõõmus näoke, teisel ütles ta mehele, kui oluline too tema jaoks on.

Näidake armastust välja

Stanya sõnul on Jim suurepärane komplimentide tegija. "Mitte midagi liiga siirupist," selgitab ta. "Ta üllatab mind! Ma ei tea kunagi, kas tal on hetkel tuju komplimenti teha või mitte, sest ta mõtleb kogu aeg nii paljudele asjadele, aga kui ta seda teeb, siis ma tean, et ta mõtleb seda tõsiselt. Väikesed žestid tekitavad hea tunde."

Tegelege probleemidega

Stanya ema ja vanaema korrutasid talle pidevalt: "Ära mine voodisse vihasena." "Ma arvasin, et see on lihtsalt tänitamine, aga see on tegelikult tõsi," räägib naine. Suhte alguses rääkis Stanya tunnetest palju rohkem kui Jim ja võis teda isegi kuni kella neljani hommikul üleval hoida, et vestlus korralikult ära lõpetada. Aastate jooksul on nad teineteist paremini tundma õppinud ja lahendavad probleeme juba kiiremini. "Suhtume neisse realistlikult, mitte lootustega," väidab ta.

Ära ela tulevikus

"Olen alati üllatunud, kui noorukid, kes on olnud koos vaid kaks nädalat, väidavad, et nad on kohtunud inimesega, kellega soovivad elu lõpuni koos olla," avaldab Jim. "Tekib tunne nagu nad visualiseeriks järgmist viite, kümmet või isegi 20 aastat. Mina ei ole seda kunagi teinud." Tema ja Stanya tunnistavad, et kuigi nad tegid koos ka tulevikuplaane, proovisid nad alati ka hetkes elada ega oodanud näiteks seda, et nende lapsed oleksid juba täiskasvanud. Selle asemel nautisid nad seda, mis parasjagu oli. "Me ei ela tulevikus. Me ei mõtle kunagi, et midagi saab olema parem, kui see lõpuks käes on."

Pea meeles, et ideaalset abielu pole olemas

Jim ja Stanya mõlemad soovitavad mitte idealiseerida teiste inimeste suhteid. "Ma arvan, et üks probleeme, millega noored peavad tegelema, on see, et nad jälgivad sotsiaalmeediat, uurivad, mida kuulsused teevad ja mõtlevad, et on olemas taevalik abielu, milles ei eksisteeri probleeme," tunnistab Jim. "Nad mõtlevad, et mõne inimese abielu on ideaalne ja see pole kindlasti tõsi. Igas peres on muresid. Meil on olnud oma mured. See, mis ühe abielu heaks muudab, pole probleemide puudumine, vaid see, kuidas nendega tegeletakse."

Allikas: Fatherly