Margit Pärn, Lõuna ringkonnaprokuratuuri esindaja luges konverentsil ette ühe näite ahistavast käitumisest (tekst on lühendatud kujul):

Tutvusin Jaaniga jaanuaris ühel üritusel. Ta hakkas mulle helistama, suhe läks tõsisemaks veebruaris. Suhte alguses oli kõik ilus — ta oli toetav, ostis mulle lilli. Lapsele kinkis telefoni. Tundis alati huvi, kuidas mu päev läks, kellega kohtusin. Aprillis hakkas ta rääkima mulle oma põhimõtetest — tema naine peab käituma nii või naa. Mul ei tohtinud olla meessõpru, ka sõbrannadega ei tohi tihti kokku saada, kuna nad kutsuvad halvale teele. Kui tööalaselt meestega suhelda, siis pidin päeva lõpus kogu vestluse Jaanile ette kandma.

Kord käisin meeskolleegiga lõunal. Jaan küsis, et kellega ma lõunal käisin. Vastasin. Jaan küsis, et kas olen hull ja kui ta oleks seda pealt näinud, oleks ta mehe ära tapnud. Ütlesin, et ta ei tohi minuga nii käituda, ma ei ole ta vang. Ta võttis mõtlemisaega ja rahunes.

Natukese aja pärast ütles ta, et ta positsioneerib mind. Ükskord jätsin teadlikult oma telefoni koju, et ta ei saaks mind jälgida. Sõbrannal oli sünnipäev. Käisin lapsel lasteaias järel ja läksin külla. Jõudsin õigel ajal koju, Jaan päris, et kus ma käisin. Sain pahandada, et sõbrannal külas olin. Siis turgatas mulle pähe, et ta ju kinkis ka mu lapsele telefoni..

Kui palun tal minema minna, siis hakkab ta nutma ja palub luba jääda.

Vaimne vägivald on kestnud juba viis kuud. Ta ähvardab mind, et lõpetan kanalisatsioonis. Ma ei julgegi enam midagi öelda. Jään vait ja lepin olukorraga, ma ei taha, et tüli suureks läheb.

Margit Pärn sõnab, et see naine tuli politseisse füüsilise vägivalla pärast. "Talle tundus esialgu, et tema mehe käitumine oli alguses meeldiv - keegi hoolib, keegi tunneb huvi. Ma tean ühte sellist situatsiooni, kus peale suhte lõppu saatis mees pidevalt naisele lilli. Sellel mehel oli komme saata neid töö juurde. Naisel oli väga raske saada tuge kolleegidelt - no kuule, selline mees, mida veel tahta! - ja tegelikult ta tunnetas, et ta ei saa toetust enda kolleegidelt ja sugulastest, sest keegi ei uskunud, et mees on tegelikult vägivaldne," räägib Pärn.

Pärn paneb kõigile südamele, et igal inimesel on õigus pöörduda kohtusse. Inimestevahelistes suhetes on alati midagi, millest kinni hakata.