1. Andres Taimla kui lits mees ja oma naise elu hävitaja.
Suur osa netis kommenteerinuid leiab, et kui naine end viimses hingeahastuses põlema paneb, on raudselt süüdi mees. Andres Taimla on ära rikkunud ka kõigi oma laste elu: kuidas peavad inimestele silma vaatama lapsed, kelle isa on süüdi ema/isa naise elust lahkumises, pealegi veel nii kohutaval ja piinaval viisil? Taimla hukkamõistjad jätavad kõrvale Leili Taimla võimaliku rolli sündmustes, küll aga rõhutavad, et naine põdes hiljaaegu vähki ning tervenes. Netikommentaaridest ei erine suurt Liivi Šeini hüsteerilised kriisked iseloomuliku pealkirjaga “Naisetapp” (
).

2. Taimla kui arg tõbras. Üks asi on abieluvälised suhted — ikka tuleb ette, eks olnud juba Vargamäe omad litsid mehed –, teine aga oma kaksikelu naise ja laste eest pikki aastaid varjata. Nii arg ei või üks mees ometi olla.

3. Taimla kui õige mees ja eeskujulik isane. Tubli mees on see, kes eesti rahva iibe pärast nii suurt muret tunneb, et rabeleb lausa mitmel rindel ja suudab ülal pidada mitut pesakonda. Sellele aspektile viitab ka Taimla ise: “Poisid hakkasid mind üha rohkem vajama.” (PM: Poliitiku kaksikelu tipnes naise enesetapuga). Taimla lisab, et sai Leiliga kokkuleppele hakata abieluvälisest suhtest sündinud poegi toetama, jätmata samas unarusse nelja abielust sündinud tütart. — Lastele apelleerimine mõjub alati õilsa argumendina. Paraku vaikib Taimla sellest, kui olulised on talle suhted poegade emaga.

Kui aga uskuda netikommentaatoreid, siis on Taimla veelgi tublim kui ajakirjanduses seni avaldatud: vihjatakse, et Taimlal on peale nüüdseks avalikult teatavaks saanute vähemalt veel üks abieluväline laps. — Muide, Delfi kommentaaridest käivad selgi puhul taas läbi ka mitmete teiste hoorajäägritest, abielulõhkujatest ja naisepeksjatest tuntud poliitikute nimed.

4. Taimla kui lihtsalt mees nagu kõik teised. On ju mees võimeline sigitama oluliselt rohkem lapsi kui üks naine suudab ilmale tuua. Enamasti arvatakse ka, et mehe seksivalmidus on naise omast suurem. Mis siin uudist: kui mehele oma naisest ei jätku, siis võtab ta rajalt maja teisigi emaseid. Ja kui nood naised tahavad ka lapsi ilmale kanda, siis miks mitte — vaat kui jääksidki muidu lapseta. Võib-olla peaks mõtlema mitmenaisepidamise seadustamisele? Algatus võiks siis tulla muidugi Reformierakonnalt. — Selle seisukoha vastu räägib vaid see, et meie ühiskond lihtsalt ei aktsepteeri avalikult mitmenaisepidamist, ja see fakt seab mitme suhte pidaja, olgu ta mees või naine, tugeva psühholoogilise surve alla.

5. Taimla kui õnnetust pereelust väljapääsu otsinud mees ja nais(t)e ohver. Kui kaua peaks mees jääma seotuks naisega, kellega koos elamine talle enam midagi ei paku? Infarktini? Neuroosini? Impotentsuseni? Seda enam, kui naine oli väidetavalt vaimselt ebastabiilne. Viimasele viitab ka Taimla ise: naine oli ju hull ja end varemgi tappa püüdnud, aga mina elasin temaga edasi (PM: Poliitiku kaksikelu tipnes naise enesetapuga). Taimlale tuleb kaasa tunda.

6. Taimla kui juba karistuse saanud eksinu. Tegi, mis ta tegi — enam hullemat kui teda juba tabanud karistus pole võimalik ette kujutada. Sellest ei saa niikuinii iial üle.

7. Taimla kui poliitik:

7.1 Taimla poliitilisel karjääril on kriips peal. Rahva esinduskogusse ei sobi mees, kelle hingel on aastaid kestnud abieluvälised suhted ja abieluvälised lapsed ning vähemasti kaudselt naise kohutav enesetapp. Taimla lahkumist nõuab ka Liivi Šein, manades ühtlasi selle ühiskonna moraalitust, mis sääraseid poliitikuid üldse sigitab.

7.2 Leili Taimla enesetapp ei pea Andres Taimla poliitilist käekäiku mõjutama, sest toimunu kuulub tema isikliku elu sfääri ega ole avalikkuse asi. Selle seisukoha on tabavaimalt sõnastanud Postimees: “… poliitikuile ei pea kehtima arutult kõrgemad nii-öelda moraalinormid. Silmakirjalik oleks see, kui mingisugune avalikkus meedia tagantõhutamisel sööstaks nüüd sellele niigi põletada saanud riigikogulasele kallale, süüdistades teda naise hauda ajamises. Sarnast peresuhete traagikat, kuigi muidugi mitte nii hirmsas lõpplahenduses, esineb ju kõikjal ja sageli.” (PM: Inimesed pole siiami kaksikud)

Paratamatult me suhtume kuidagi kõigesse, mida näeme, kuuleme ja kogeme. Ent alati pole asjad nii lihtsad, kui nad paistavad. Ehk on vähemasti mõnel mõnikord tõepoolest targem hinnang andmata jätta.