Ka kõige väiksemad žestid, nagu mõne tema lemmikõlle külmikus hoidmine või kerge klatšiuudis teie ühise sõbra kohta, võivad teie oma-vahelisele suhtlusele suurt positiivset mõju avaldada. Aga ole valvas, sest täpselt samalaadsed lihtsad tegevused — näiteks, kui helistad talle autoroolis olles — võivad teie suhtele ka lõpu teha.

Loe edasi ja saa teada, millal on õige aeg väikeste asjade nimel vaeva näha ja millal tuleks tagasi tõmbuda.

Suhte-booster’id

Temaga koos klatšimine. Loomulikult jätad sa klatšijuttude koorekihi oma parima sõbrannaga jagamiseks, kuid räägi oma kallimale naljakaid ja kergeid kuulujutte. Näiteks jaga temaga uudist teie ühise sõbra kohta, kes hakkab varsti abieluettepanekut tegema. Kui räägid talle positiivset kuulujuttu, paneb see sind tundma, et olete teineteisele toeks.

Loe Cosmo aprillinumbrist:
• Tõeline Nicki Minaj

• Palju värsket kevadmoodi

• 4 sõna, mis mehele alati mõjuvad

• Sinu unistuste amet

• 20 olukorda, kus võid käituda nagu teismeline

• Kas jääd beebi saamisega hiljaks?

• Kuidas elus edasi jõuda

• 12 võtet kevadväsimuse vältimiseks

• Extra: Terve & ilus

Digitaalse salvestaja ostmine. Lemmiksaadete lindistamisvõimalus ei aita kaasa ainult enda vaatamismõnude rahuldamisele — see tugevdab ka teie armastust. Hiljutise küsitluse kohaselt väitis 79% paare, et lindistaja on nende suhet parandanud.

Lased oma friiklusel särada. Oletame, et sulle meeldib asju külmkapis värvide järgi paigutada või telepoodi vaadata, kuid sa varjad seda tema eest, sest ei taha, et ta sind imelikuks peaks. Lõpeta see! Uuringud näitavad, et iseendaks jäädes tunned end ka temaga lähedasemalt.

Hellitad teda natuke. Osta talle vahel tema lemmikõlut või vii talle kohvi voodisse. Teadlaste sõnul tunneb tänulik inimene end teisega palju lähedasemana.

Talitsed oma kirge. Proovi pükse kauem jalas hoida (teame, et see võib üsna raske olla…). Uurijad leidsid, et paarid, kes esimese vahekorraga viivitasid, on teineteisele rohkem pühendunud ja nende suhe on kindlam.

Tead tema eesmärke. Tajud, et su kallim on ambitsioonikas, kuid peaksid ka lähemalt uurima, mida ta elult ootab. Kui tema sooviks on näiteks enda viie kilomeetri jooksurekordit ületada — mitte lihtsalt oma sõpradest kiirem olla –, on ta väärt mees. See näitab, et ta soovib ennast paremaks muuta — sellised mehed kalduvad olema ideaalsed armastajad.

Suhtepurustajad

Helistad talle autoroolis olles. Targem on vestlus edasi lükata, kui talle autost koduteel helistada. Kui jätame kõrvale fakti, et see pole ohutu, väidavad teadlased, et roolis olles rääkimine võib viia arusaamatusteni, kuna reageerimine võtab kauem aega ja tähelepanu on hajutatud.

Lämmatad teda oma toetusega. Tühistad oma happy hour’i pidamise plaanid sõpradega, kui ta helistab sulle, et teatada enda vallandamisest? Oled tubli, sest käitud nagu hoolitsev tüdruksõber. Kui aga saadad talle igal pooltunnil tööpakkumiste linke, ei ole see enam eriti lahe. Sa võid ju mõelda, et aitad ja toetad teda, kuid selline tegevus võib muutuda talle koormavaks ja panna su partnerit sinust eemalduma.

Ignoreerid oma sõprade arvamusi. Kui sinu parimatel sõpradel ja perekonnal pole sinu kallima kohta öelda ühtki head sõna, ole ettevaatlik. Kui sulle tähtsad inimesed ei kiida sinu valikut heaks, ei pruugi ka suhe pikalt vastu pidada.

Tormad vihaselt välja. Tülitsesite ja tahad nüüd üksi olla? Kui ta ajab sind vihale, on väga ahvatlev uksest välja sammuda ja leida rahunemiseks mõni tühi nurgake. Tegelikult selline teguviis ei tööta. Ühe partneri pidev vaidlustest eemale põiklemine suurendab suhte lagunemise šansse.

Maksad tema eest. See on imetore, et naised on hakanud sama palju (ja rohkemgi) teenima kui mehed, kuid kui su kallim on sinust majanduslikult sõltuv, võib sel halbu tagajärgi olla. Nimelt on nii, et mees, kes sõltub oma partnerist, petab teda viis korda suurema tõenäosusega.

Oled ümbritsetud lahutatud inimestest. Psühholoogid tegid laialdast uurimustööd ning leidsid, et kui su sõber, õde/vend või kolleeg elab üle lahutuse, võib ka sinu suhe suure tõenäosusega sama suuna võtta.