Loe ja vaata Cosmo märtsinumbrist:
• Cosmo kaanestaar: Gwen Stefani

• YouTube’erid – uued staarid

• Louis Zezerani kiidab naiste rindasid

• Miks tasub olla omaette

• Tehnikaga tegusamaks – kasulikud äpid

• Linnatüdruku ürdiaed

• Poorid vahi alla!
Te käite kõikjal koos 

Kui sõbrad sind välja kutsuvad, küsid, kas võid ka peika kaasa võtta. Ja mis veelgi hullem: tihtipeale eeldad, et tema kaasa haaramine on okei ja lähetegi koos. Kuigi sõbrannadel on sinu üle hea meel, tahaksid nad vahel ka AINULT sind näha. Pea meeles, te olete siiski kaks eraldi isiksust. Ära kaota end suhtesse.

Kommenteerib nõustaja-psühhoterapeut Aili Tamming

On oluline, et nii mehed kui ka naised saaksid veeta osa ajast ainult omasooliste seltsis. Naiste seltskonnas võib rääkida vabamalt teemadel, mis pole mõeldud n-ö meeste kõrvade jaoks. Kui tegemist on daamidele mõeldud üritusega, peaksid kõik asjaosalised austama selle piire. Kui teistele ei meeldi kellegi kaaslase viibimine seltskonnas, on ainuõige seda ka selgelt väljendada. Siiski ei ütle naised tihtipeale taolisi mõtteid kaaslase seltskonda toojale selgelt välja, vaid n-ö ussitavad selja taga. Kui häirivast asjaolust otse ja konstruktiivselt rääkida, aitaks see tekkinud probleemi ka lahendada.

Sa räägid pidevalt temast ja teie suhtest

Suunad kõik jututeemad ühte kindlasse punkti? Kasutad igas lauses sõna “meie”? Armupilvel hõljudes tahad muudkui rääkida oma suhtest. Seda mõistavad ka sõbrad, aga olgem ausad, aeg-ajalt sooviksid nad sinuga hoopis teistsugustel teemadel rääkida. Asi pole selles, et neid sinu õnn ei huvita – lausa vastupidi –, kuid pea meeles, et maailmas toimub palju muudki. Pealegi võib pidev armujutt viidata hoopis su ebakindlusele. 

Nõustaja kommentaar

Kui naine armub või saab lapse, täidab see tema elu ning saab keskseks jututeemaks. Naistena räägime sellest, mis on meie meeltes hetkel kõige olulisem. Kui sind häirib, et armunud sõber oma suhtest liiga palju pajatab, osuta sellele tähelepanu. Mõistlik oleks öelda midagi sellist: “Mul on hea meel sinu ja su suhte üle, aga oled sa märganud, et viimasel ajal ei räägi me enam millestki muust? Mulle meeldiks, kui sa tunneksid rohkem huvi ka selle vastu, mis minu elus toimub.” Nii ei solva sa teda, vaid tood ta lihtsalt viisakalt “maa peale tagasi”.

Te kudistate kõigi nähes

Suudlused ja kallistused on suhtes täiesti omal kohal. Siiski ei tasuks nendega avalikult liiale minna. Teie privaatsed hetked võiksid siiski jääda vaid teile, sest kõrvaltvaatajatele võite “tuvikeste” asemel hoopis pöörase tähelepanuvajadustega paarina tunduda.

Nõustaja kommentaar

Igas kultuuriruumis on omad tavad ja kirjutamata reeglid. Kirglikkus ei häiri armunud paari, kuid võib olla probleemiks osadele inimestele, kellega nad kokku puutuvad. Paari jaoks võib probleem tekkida siis, kui teised neile selle kohta märkusi tegema hakkavad. Kõrvalseisjana on sul kolm võimalust: situatsiooni muuta (tehes kirglikule paarile asjakohaseid märkusi), sellega leppida või eemalduda.

Te tülitsete avalikult

Mis tekitab inimestes veelgi rohkem ebamugavustunnet kui liiga kirglik paar? Aga palun: avalikult oma isiklikke probleeme “lahendav” paarike. Mitte keegi ei taha teie “musta pesu kastis” tuhnida ja kõike teada saada. 

Nõustaja kommentaar
Selline käitumine on kahjuks üsna levinud. Kui paar ei suuda kõrvaliste isikute juuresolekul tülitsemisest hoiduda, on nende suhe ilmselt jõudnud faasi, kus nad vajaksid probleemide lahendamiseks ja suhtega toimetulekuks kõrvalist abi. Sõbrana võid neile soovitada näiteks paariteraapiat.

Postitad Facebookis pilte ja sõnumeid AINULT temast, teie ühistest
ettevõtmistest või vaid teist kahest

Muidugi tahad kõigile näidata, kui õnnelikud te olete. Kuid igapäevased ühised selfie’d, fotod armsatest sõnumitest ja pidevad staatuseuuendused sellest, mida te parasjagu teete, on liig, mis liig. Peale tuttavate ärritamise võivad need ka juhul, kui peaksite lahku minema, sind kummitama hakata ja ebameeldivaid olukordi tekitada. Eriti kehtib see siis, kui postitate teineteise seinale sõnumeid, mida oleksite sama hästi võinud teha ka avaliku sotsiaalmeedia abita.

Nõustaja kommentaar

Tegemist on delikaatse teemaga. Õnnelik olek ja selle eksponeerimine on igaühe enda asi. Kui palju või vähe ning missugusel viisil seda tehakse, kujuneb välja elukogemuste käigus. Mida nooremad oleme, seda rohkem ennast ka teistega jagame. Kui varem pigem kardeti oma elu avalikult jagada kurjade sõnade ja teiste suhtumise tõttu, siis sotsiaalmeedia populaarsuse kasvades on see hirm kadumas. Siiski on neid, kes jagatud pilte ja sõnumeid soojuse ning rõõmuga vaatavad, samas ka teisi, kes võivad tunda pahameelt või kadedust (näiteks siis, kui nende elus hetkel kõik nii korras ei ole). On oluline endale selgeks teha, kellega tasub oma rõõme ja muresid jagada.

Te olete otsekui teineteise külge kleebitud

Jah, teile meeldib jalutades üksteisele sügavalt silma vaadata. Pidage aga meeles, et tänavatel on inimesi, kellele te võite seda tehes jalgu jääda. Lisaks võib see olla eluohtlik (vihje: mööduvad autod). Vahel tasub korraks ka käest lahti lasta. See on okei.
Umbes sama tüütu on siis, kui lähete topeltdeidile ega pööra teisele paarile mingisugust tähelepanu. Pidev kudrutamine ja miilustamine ei jäta teist just kõige paremat muljet. Lisaks kaotab selline tegevus kogu ettevõtmise mõtte, eks?

Nõustaja kommentaar

Suhte esimesele, armumisetapile on iseloomulik partneriga jagamatus ühenduses olemine. Sageli on armunutel silmi vaid teineteise jaoks ning ümbritsev jääb tagaplaanile. Sellises faasis olles tasuks võtta üksteise jaoks piisavalt aega. Olge vaid teineteise päralt ja omaette just nii kaua, kui vajate. Lülituge suhtlusesse teistega siis, kui see soov tuleb südamest ning te tähelepanu on taas laienenud ümbritsevale.