Alates üleliigse sõnumi saatmisest kuni uue kutiga liiga varajase voodisse pugemiseni — ei keegi meist käitu alati õigesti. Iga naine on vähemalt korra elus tundnud, et tahaks maa alla vajuda, ning soovinud, et kui vaid saaks asjaga uuesti alustada… Kuid pisivead ei tähenda veel seda, et peaksid suhtele lõpu tegema.

Ups, sa…
Muutusid üliagaraks

Kui arvad, et oled leidnud härra Õige, on lihtne pead kaotada. Aleksandra (22) teab seda liigagi hästi. “Ükskord tegin oma uuele kutile korraga viis vastamata kõnet ning saatsin kolm SMSi. Teadsin, et käitun pööraselt, aga ma lihtsalt ei suutnud end peatada. Kui ta siis mulle lõpuks tagasi helistas, selgus, et ta oli olnud koosolekul. Mul oli nii häbi!”

Loe Cosmo novembrinumbrist:

• Cosmo staar: Ehe ja andekas Zooey Deschanel

• 75 pööraselt kuuma seksifakti

• “Mu mees on mängur.”

• Bosside pihtimused

• Seksikas silmameik & uhiuued soengud

• Kuumad mantlid ja saapad

Suhtepsühholoog John Aiken ütleb, et üliagarus (et mitte öelda jälitamine) tuleneb hirmust olla või jääda üksi. “Inimesed, kes sel moel käituvad, tunnevad liiga suurt huvi oma armastatu tegemiste vastu ning pelgavad, et kallim võib kaotada nende vastu huvi.”

Toibumine… Tabades end liigagaruselt, soovitab suhteekspert Kylie Dunjey ajutist kontaktist hoidumist. “Anna talle hingamisruumi, et ta võiks sinuga ise ühendust võtta,” soovitab Dunjey. Võta plaani, et näiteks ühe nädala jooksul suhtlete ainult tema initsiatiivil. Muul ajal suuna oma fookus mujale, näiteks veeda aega oma vanade sõpradega. Nii kinnitad endale alateadlikult, et saad väga hästi hakkama ka omapäi.

Ups, sa…
Kiirustasid liigselt

On selge, et suhtes on tark edasi liikuda tasapisi. Ja kuigi seda on meile juba varajasest noorusest õpetatud, võib see uue armastuse tuhinas ununeda. “Suhte varajases staadiumis on ajus palju armukemikaale, mistõttu kipume oluliste sammudega kiirustama,” sõnab Aiken. Pole vahet, kas selleks on liiga kiiresti linade vahele jõudmine, sõnade “ma armastan sind” väljapurskamine või kihlasõrmusele viitamine, neid asju on väga lihtne teha, aga raske muuta.

Toibumine… Kui oled oma armukrediidi liiga kiiresti ära kulutanud, võta asja rahulikult. Kohtu temaga paar korda nädalas, mitte iga päev, nii näitad, et sa ei vaja teda, et oma eluga hakkama saada. Ole aus: ütle talle, et võisid oma tegude või ütlemistega liialt kiirustada, ning paku välja, et võiksite uuesti otsast pihta hakata. Väljenda selgelt, et olgu tegemist seksi või mõne sügava avaldusega, küll jõuate selleni siis, kui mõlemad valmis olete.

Ups, sa…
Jätsid tema sõpradele halva mulje

Me teame, et mehed hindavad oma sõprade arvamust kõrgelt, nii et su ärevus enne nendega kohtumist on üsnagi mõistetav. Hullutav stress võib sind aga arutult käituma panna. Stopp! Kokteilide kaanimine ei tee sind suure tõenäosusega mitte rahulikuks ja ägedaks, vaid pigem vastupidi — liiga endassetõmbunuks või lärmakaks. Su ärevus on tingitud ebakindlusest, sõnab Dunjey. On normaalne olla veidi närvis, aga mitte nii, et peopesad higistama hakkaksid.

Toibumine… Organiseeri uus kohtumine. Korralda see õhkkonnas,  kus te kõik end mugavalt ja vabalt tunnete. Tuleta endale meelde, et kallim on su üle piisavalt uhke, et sind oma sõpradele tutvustada. Kasuta võimalust jätta endast meeldiv mulje, olles sina ise. Samuti anna mehele märku, kui oled veidi närvis. “Kui ta teab, et pabistad, tuleb ta sulle õigel ajal appi. Ja ära muretse, küll sa meeldid ka tema sõpradele,” julgustab Aiken.

Ups, sa…
Jätsid ta vanematele halva mulje

Liisa (25) ei leidnud algul oma kallima vanematega ühist keelt. “Istusin ühel õhtul aias ja kurtsin oma kutile, et tema ema näägutab pidevalt. Kahjuks ma ei märganud, et rõduuks oli lahti ja köögis viibinud ema kuulis kõike pealt. Tundsin end erilise bitch’ina.” Täielik
läbikukkumine!

Toibumine… Sellises olukorras on esmatähtis vabandamine. Vähem kriitilistes olukordades aga pinguta, et õppida tema ema ja isa tundma, soovitab Aiken. Kuula, mis neil öelda on, ja esita küsimusi. Kõigile meeldib endast rääkida — nad hindavad su huvi. Ja ära mitte kunagi tee nende pojakest maha! Näiteks mehe vanematele kurtmine, et ta tuli koju alles kell viis hommikul, on kindel EI.