Loe ja vaata Cosmo juuninumbrist:
• Cosmo kaanestaar: tipptennisist Maria Šarapova

• Baltikumi kõige lahedamad BMX-i ja rulakutid

• Louis Zezeran tutvustab, miks mehed oma figuuri pärast ei põe

• Uuri, millised asjad võiksid suhtes igaveseks saladuseks jääda

• 10 armumise faasi

• Cosmopolitani Iluauhinnad 2015 võitjad on teie ees


Müüt nr 1

Mehed armastavad jahti pidada

Tegelikkus

Võid seda Clooney sündroomiks kutsuda, kuid tänapäeva mehi paeluvad enesekindlad haritud naised (pigem Amal kui Marilyn). Match.com Singles in America poolt läbi viidud uuringus armastuse ja seksi kohta, milles osales 5600 meest ja naist, on 90% meeste sõnul see vägagi okei, kui naised neid välja kutsuvad. (Ja miks see nii on? Sest praegu on aasta 2015.)

Müüt nr 2

Mehed soovivad vaid kohustustevaba seksi

Tegelikkus

Sugugi mitte kõik mehed pole kohustustevaba seksi peal väljas ja isegi need, kes seda tahavad, ei soovi ainult sellist seksi. “Nii nagu paljud muudki iseloomujooned on erinevad, on huvi juhusliku seksi vastu meeste ja naiste puhul väga erinev,” selgitab doktor Zhana Vrangalova. “Osad mehed ei ole sellest kohe üldse huvitatud. Mõned nendest on aga sellest huvitatud vaid teatud eluetappidel.” Tähtis on meeles pidada, et inimese huvi kohustustevaba seksi vastu ei tähenda, et teda ei huvita armastus ja suhted. Üks ei välista teist ning on täitsa võimalik tahta mõlemat.

Müüt nr 3

Mehed ei tunneta bioloogilist kella

Tegelikkus

“Mõlemat sugu inimesed moodustavad peresidemeid, mõlemad armuvad, soovivad lapsi — eriti enne 40. eluaastat — ning tahavad lapsi kasvatada,” selgitab bioloogilise antropoloogia professor Helen Fisher. “Mehed soovivad neid samu asju täpselt sama palju kui naised.”

Müüt nr 4

Suured jalad = suur peenis

Tegelikkus

Kahjuks ei ole mitte mingit teaduslikku tõepõhja all, et kinganumber (või käe või nina suurus) oleks usaldusväärne “varustuse” suuruse indikaator. New Yorgi seksiterapeudi Stephen Snyderi sõnul on see vaid linnalegend.

Müüt nr 5

Mehed kardavad pühenduda

Tegelikkus

Match.com-i uuringu kaasautori Fisheri sõnul ei ole see tõsi. “Mehed soovivad oma partnerit sõpradele ja perekonnale kiiremini tutvustada kui naised, neile meeldivad avalikud armuavaldused rohkem ning nad soovivad kiiremini kokku kolida.” Pidage hoogu, poisid! Sellel on üks hullult lahe bioloogiline põhjus. Kuna naised on “muna järelevaatajad” (loe: me jääme rasedaks), on meestele kohane kiiremini armuda ning naine “turult” eemaldada enne, kui teine mees jaole saab. Niisiis, miks teeb ühiskond meestest pühendumisfoobid? Mõned süüdistavad selles meeste tungi oma seemet jagada, kuid tegelikult, “sõltub see sellest, kus mees parasjagu oma eluga on,” ütleb raamatu “He’s Just Not Your Type (and That’s a Good Thing)” autor Andrea Syrtash. Kui mees käitub kahtlaselt, võib see tähendada, et ta lihtsalt ei soovi hetkel üldse pühenduda… või vaid sulle pühenduda. (Tõbras!) Selle taipamine võib olla valus, kuid “lõppude lõpuks peame meeles pidama, et me ei peaks kunagi teist inimest oma väärtuses veenma,” selgitab Syrtash.

Müüt nr 6

Mehed ei suuda orgasmi teeselda

Tegelikkus

Sa arvasid, et vaid meie suudame Meg Ryanit teha? Ei. Ka mehed oskavad seda. (See on ilmselgelt palju lihtsam, kasutades kondoomi.) Dr Snyderi sõnul tunnetavad mehed üsna suurt pinget vastavalt esineda, kuna valitseb müüt, et mehed saavad alati orgasmi.

Müüt nr 7

Mehed saavad alati kergelt orgasmi

Tegelikkus

Mehed mitte ainult ei seisa silmitsi probleemiga orgasmi saada, sellel on lausa tore eufemistlik nimetus: HS (hilinenud seemnepurse). “Mõnede meeste jaoks ei ole orgasmi saamine nii kerge,” ütleb dr Snyder. Kuid kui naisi on õnnistatud mitme võimalusega seksi ajal tippu jõuda, siis meestel pole just lihtne iseennast abistada, kui nad parasjagu sinu sees on — karm lugu, arvestades, et kõige tundlikum punkt on just peenise ots. Paljud naised ei ole teadlikud, et HS ja muud erektsioonihäire põhjused, või emotsionaalsed häired, mida põhjustab näiteks antidepressantide võtmine, stress ja alkohol, võivad noori mehi mõjutada. 2013. aasta uuring leidis, et 26% alla 40aastaseid mehi kannatab mingi emotsionaalse häire all. Dr Snyderi sõnul on tema kabinet selliseid mehi täis.

Müüt nr 8

Mehed mõtlevad seksile iga seitsme sekundi järel

Tegelikkus

Mõelda seksist iga seitsme sekundi järel — see teeb 8000 korda päevas! — muudaks meeste jaoks seksi mitte ainult kinnisideeks, vaid nad tunduksid üsna, khmm, puudulikud. Meie (ja kogu inimkonna?) õnneks on tõde palju tagasihoidlikum. Nooremad mehed mõtlevad seksile arvatavasti rohkem. 2011. aasta uuringu põhjal mõtlesid mehed vanuses 18–25 seksile umbes 19 korda päevas. Mis on ikkagi palju-palju vähem kui 8000. (Huh!)

Ning 3 “müüti”, mis vastavad tõele

1. Mehed ei räägi oma sõpradele kõigest

Kuna seksiturul käib elav võitlus, on mehe huvides evolutsioonilisest aspektist võetuna mitte jagada oma leidusid (sind!) oma rivaalidele, kinnitab Fisher.

2. Neile meeldib suuseks

90%-le meestest meeldib suuseks mingil määral ning umbes 50% neist naudib seda väga, näitavad uuringud. (Halloo, kerge alahindamine.)

3. Mehed armastavad silmadega

Uurimuste kohaselt erutuvad mehed visuaalse stiimuli puhul rohkem kui naised. Eksperdid tõlgendavad seda seguga sotsioloogilistest ja evolutsioonilistest mõjudest, kuid see selgitab meile ka nende armastust porno vastu.