Need liblikad… oh need liblikad. Minuga on mitu korda juhtunud nii, et just need liblikad mu kõhus takistasid mul saada seda, mida ma tahtsin.

Kõlab jaburalt, eks? Kuid kõik me oleme seda teinud. Mina otsustasin ennast enam mitte takistada lasta.

Kui kohutavalt paljude ilusate tüdrukutega oleme me tutvumata jätnud lihtsalt sellepärast, et me oleme liiga närvis. Sel hetkel leiame me miljon põhjust, miks me ei saa minna ja ennast tutvustada.

Saa närvilisusest üle

Miks me kardame minna rääkima ilusa tüdrukuga? On oletatud, et hirm ilusale naisele läheneda on pärit aegadest, kus valele naisele lähenemise eest võidi sind hukata. Aga tõenäolisemalt on see lihtsalt hirm tundmatu ees ja kartus häbistatud saada. Meie aju tõukab alateadlukult eemale kõike ebamugavat ja kui meil ei oleks tahtejõudu, lõpetaks me kõik üksikuna.

Liblikaefekt

On olemas hea harjutus, kuidas saada oma hirmust üle.

Mõtle oma eelmise kallima peale. Sul oli kindlasti vaja eneseületust, et talle esimest korda läheneda. Aga mis oleks saanud, kui sa ei oleks seda sammu teinud? Päris hirmus on mõelda, et sel juhul polekski seda inimest su elus olnud, ta oleks jäänud suvaliseks võõraks ilusaks tüdrukuks, keda sa kunagi märkasid, aga läheneda ei julgenud.

Mõtle kõigi nende inimeste peale, keda sa oled kunagi armastanud ja kujuta ette, kes sa oleksid praegu, kui sa tollal poleks neile julgenud läheneda.

Iga fantastiline suhe su elus algab tuttavaks saamisega. Tuleta endale seda meelde oma järgmisel kõhklusehetkel. Sa ei võida, kui sa lotopiletit ei osta — ja see pilet isegi ei maksa mitte midagi! Sul on nii palju võita ja nii vähe kaotada.

Alusta väikeste sammudega

Kui sa oled introvert, siis pead sa tasapisi oma tahtejõudu arendama hakkama. Alusta sellest, et lähed lihtsalt võõra inimesega rääkima. Küsi kasvõi kella või seda, kus mingi tänav asub. Alguses tunned end imelikult, aga järjest lihtsamaks see läheb. Ole harjutamises järjekindel. Ja kui viimaks on aeg minna end kaunile naisele tutvustama, ei tunnegi sa ennast enam kohmetult. Sul on kindlasti ikkagi liblikad kõhus, aga nüüd lisandub neile ka kindlus, et võõra inimesega rääkides ei juhtu tingimata midagi halba.

Ära kaota sõnu

Paljud mehed ei suuda välja mõelda, mida kaunile daamile ütlema peaks. Aga seda ei saagi ette välja mõelda. On nii palju erinevaid variante, kuidas naine sellele reageerib, et sa talle ennast tutvustad. Ta võib sulle rõõmsalt naeratada ja kohe rääkima hakata või olla hoopis hirmus häbelik. Või sinust üldse mitte välja teha. Või äkki ta on välismaalane ega saa sinust arugi? Kuna võimalusi on nii palju, siis ei tasu üle mõelda. Igatahes, peaasi et sa midagi ütled, sest ükskõik mis lõpuks saab — sellest, mida sa ütled, õpid sa palju rohkem kui sellest, mida sa ei ütle. Loteriis osalemine on palju huvitavam kui selles mitte osalemine. Need liblikad meid elus hoiavadki — kui me ei lase neil end takistada!

Nii et hakka elama!


Allikas: The Urban Dater