2000 briti seas läbi viidud küsitluses kirjeldasid paarid 36 kuu möödumise perioodi kui aega, mil mõlemi stressitase on laes ja tekib vajadus partnerist puhata ning suhte üle põhjalikumalt järgi mõelda.

Uuringus küsitleti paare, kes olid suhtes olnud vähem kui kolm aastat ning neid, kelle abielu või kooselu oli kestnud pikemalt, seejärel võrreldi tulemusi.

67% kõikidest vastanutest kinnitasid, et asjad, mis suhte alguses tundusid tühistena ja armujoovastuses võib olla isegi armsatena, paisuvad tohututeks konfliktideks umbes kolme aasta pärast.

Lühemat aega koos olnud paarid nautisid voodirõõme vähemalt kolm korda nädalas (52% vastanuist), kuid pikaajaliste paaride puhul jõuavad nii tihti koos linade vahele vaid 16%.

See näitab veelkord, et koos vananedes taandub romantika tagaplaanile ning võimust võtavad argipäevateemad. 55% pikas suhtes olevatest paaridest kinnitasid, et romantika jaoks neil enam aega ei ole ning nad peavad hetki koos kallimaga pikalt ette planeerima.

Samuti selgus, et värsked armunud ootavad oma partnerilt keskmiselt kolme komplimenti nädalas. Ootused kukuvad järsult pärast kolme aasta täis tiksumist — siis ei looda kaasad partnerilt rohkem kui üht komplimenti nädalas. Ning kolm kümnest küsitletust, kelle suhe oli kestnud üle viie aasta, tunnistas, et partner ei tee neile enam üldse komplimente.

Uuringu põhjal reastasid eksperdid kümme olulisemat tülitekitajat:

1. Kaalutõus ja vähene treening (13% vastanuist)
2. Raha ja liigne kulutamine (11%)
3. Ületöötamine (10%)
4. Hügieeniprobleemid (9%)
5. Sugulased — nende liiga palju või liiga vähe nägemine (9%)
6. Romantikapuudus (8%)
7. Liigne alkoholitarvitamine (7%)
8. Norskamine (6%)
9. Lohakas riietumisstiil (4%)
10. Vannitoakombed — küüned põrandal, juuksekarvad vannis jne. (4%)

Allikas: Reuters