“Töötan teenindajana ühes keskmises Tallinna restoranis ja olen märganud, et eesti inimene ei oska välja minnes korralikult käituda. Alustuseks ei osata korralikult ja selgelt tellimust esitada — pobisetakse tasase häälega midagi omaette, arutatakse mida tellida kaaslasega — mina pean sealt vahelt siis selle reaalse tellimuse välja kuulma. Baaris (olen ka baaritööd teinud) hakatakse alles siis vaatama, mida tellida, kui pikk järjekord on ära oodatud — kas tõesti ootamise ajal ei suutnud oma soovi välja mõelda?!

Teine asi, mis kohutavalt häirib, on elementaarsed lauakombed. Me kõik peaksime teadma, et nuga ja kahvel taldrikul kokku panduna tähendab söömise lõpetamist. Kliendid istuvad laua taga, taldrikul on paar kuivanud ja külmaks läinud ampsu veel jäänud, mida pole 10 minutit keegi kahvliga puutunud, vahepeal käiakse tualetis jne. Nuga-kahvel ilusasti kokku pandud. Lähen taldrikut ära võtma ja nähbatakse, et kas saaks oma toidu äkki ära lõpetada?!

Tegelikkuses on igasuguseid pisiasju veelgi, aga põhilised asjad: tellimus esitada palun korralikult, selgelt ja kuuldava häälega, tegemist on ju ometigi suurte täiskasvanud inimestega mitte väikeste lastega ja elementaarne lauaetikett selgeks!”