Harvardi Ülikoolis korraldatud uuringus selgus, et peamiseks lahutuse põhjuseks on see, et meespool jääb tööst ilma.

Tegemist on väga põhjaliku uuringuga. Nimelt küsitleti selle uuringu jaoks lausa 6300 abielupaari ja seda aastate 1968-2013 jooksul.

Nüüd on siis kõik tulemused kokku arvestatud ja avaldatud väljaandes American Sociological Review, lisaks on see teema üles võetud ka mitmetes Ameerika teleshow’des, näitseks Today Show's. Peamine numbriline võrdlus, mis uuringust välja tuli, oli see, et abielupaaride, mille meespool kaotab töö, lahutuse risk kasvas lausa 32% võrreldes paaridega, kus meespoolel on täiskohaga töö ja ta panustab pere finantsidesse.

Uuringu autor ja teostaja, Harvardi Ülikooli sotsioloogiaprofessor Alexandra Killewald, kommenteeris uuringu tulemusi nii, et kui abielu meespool kaotab töö, tõuseb hüppeliselt risk haigestuda depressiooni või kogeda teisi vaimseid häireid, rääkimata tülidest ja pere finantsidega seotud probleemidest. Teisiti öeldes tähendab see seda, et mees tunnetab abielus olles oma väärtust oma töö kaudu ja kui ta selle kaotab, omab see suhtele abikaasaga tugevat mõju.

Ähvardava võimaliku majanduskriisi lävel tekitab selline perspektiiv abieluinimestele paraku ebakindlust küll, eks ole?

Allikas: Good Housekeeping