15. Füüsiline tõmme

Sellest pole mõtet mingit saladust teha — muidugi jäävad naise sääred, puusad või naeratus mehele kohe silma. Kui füüsilist tõmmet ei ole, siis jääb ka kõik muu ära, see on päris kindel. Sel momendil ei ole mees sinust isiksusena eriti sügavalt huvitatud. Ta püüab su pilgu ja kui näeb, et silmside on tekkinud, leiab võimaluse juttu teha ja tutvust sobitada, aga suund on üks — sind võrgutada.

14. Sõprus

Kui mees kohtab naist, kes talle meeldib, püüab ta temaga sõprust luua. Iga püsiv suhe algab sellest, et kahe inimese vahel on tugev ja püsiv sõprus, sest kui teile ei meeldi koos olla ja teil pole lõbus, no mis suhe see siis üldse olla saab. Armumise teekonna sel hetkel hakkab mees sinu kohta rohkem uurima — mis filmid sulle meeldivad, mis su lemmikjook on jne. Mida rohkem ta sinu kohta teada saada tahab, seda sügavam ta huvi on. Selles faasis tahab ta sind ka oma sõpradele tutvustada, et näha, kui hästi sa tema lähema ringkonnaga läbi saad.

13. Avastamine

Mees hoiab oma valikud avatuna ning kindlasti on tal rohkem kui üks kandidaat korraga silmapiiril, kuid sügavamat ja tõsisemat huvi näitab t aüles ainult selle naise vastu ja ainult siis, kui ta on mõistnud, et just temaga võib tekkida sügavam ja tugevam side. Mees tahab välja selgitada, kas ja kuidas sa teda täiendad. Kui oled osutunud tema väljavalituks, märkad kindlasti, kuidas tema huvi sinu vastu järjest süveneb ning ta tahab sinust tõepoolest kõike teada. Ta jätab oma teised huviobjektid kõrvale ning suunab kogu oma energia sinule. Aga see ei tähenda, et ta veel 100% suhteks valmis oleks.

12. Jaht

Meestele meeldib jahti pidada ning kui ta on otsustanud, et sina oled see, kelle ta peab kätte saama, lükkab ta järgmise käigu sisse ja annab endast kõik, et sind kätte saada. Tema eesmärgiks selles faasis on su jäägitu tähelepanu ja kiindumus välja võidelda. Mees, kes sind tahab, vastab alati su kõnele ja sõnumile, on alati kohal ja tahab isnuga koos võimalikult palju aega veeta. Ta paneb mängu kõik oma oskused ja näitab end parimast küljest. Mehel on siht silme ees ja sina oled ainus asi tema mõtetes. Selles võid küll päris kindel olla, et kui mees on sinust sisse võetud ja jahib sind, siis sa märkad seda.

11. Esimene kohting

Olgu see teie esmakohting, kui tegu on netitutvusega, või esimese romantilise õhtusöögiga, kui olete varem tuttavad — igal juhul on tegu suure sammuga teie eelnevast suhtlusest edasi. Esmakohting on armumise teel väga põnev ja erutav faas. Alles siis selgub, kas teil on millestki rääkida, kas suudate vestlust üleval hoida. Teil on võimalus teineteise kohta rohkem teada saada ja välja selgitada, kas klapp on ikka olemas. Kui mees kuulab aktiivselt, osaleb ja on näha, et ta pingutab, võid kindel olla, et ta on sinust huvitatud. Ta ei viitsiks sulle mingit tähelepanu pöörata, kui sa ta täiesti külmaks jätad. Tõenäoliselt mõtleb ta suure osa õhtust sellele, kuidas sind suudelda nii, et sul jalad põlvist nõrgaks lähevad.

10. Rohkem kui sõprus

Tunnete teineteise vastu füüsilist tõmmet ja naudite kohtinguid. Nüüd tuleb see hetk, kus mees hakkab sinust mõtlema rohkem kui sõbrast. Sa oled talle kou aeg meeldinud, aga nüüd ketrab ta peas see, et ta tahab sinuga veel rohkem koos olla. Ja ainult sinuga. Ta ei ole võib-olla veel päris valmis vallaliseeluga hüvasti jätma, aga kindlasti on see vallaliseelu lõpu algus. Ta mõtleb tihti teie suhtest ja milline see võiks olla. See faas on paljude meeste jaoks hirmutav, sest nad kardavad edasi liikuda ja haiget saada, seega võivad nad hetkeks eemale tõmbuda, aga nad ei tee seda meelega, vaid see on lihtsalt hirmust. Aga kui ta sinust siiralt sisse võetud on, ei jää ta väga kauaks kadunuks.

9. Õppimine

Kohtamas käies püüad sa jõuda inimese kõige sügavamate kihtideni, et temas lõplikult selgust saada. Filmides on see nüüd see koht, kus mees ja naine istuvad öö läbi küünlavalgel üleval, vaatavad üksteistele silma ja räägivad maast ja ilmast kuni esimeste päikesekiirteni. Teemad muutuvad pealiskaudsetest sügavamaks ning pinnale tulevad kõik need asjad, mis on teinud neist inimesed, kes te täna olete. Ilmselt hakkab mees end nüüd rohkem avama ning julgeb pihtida ka kõige valusamatest kogemustest oma elus. Samuti tahab ta teada sinu mineviku ja kogemuste kohta. Selles faasis olete mõlemad väga haavatavad.

8. Mulje avaldamine

Mees tahab, et sa teaksid, et ta on väärt sinu aega, sest tema tunneb, et sina oled väärt tema pingutusi. Ta saadab sulle lilli või kingitusi, kirjutab nunnusid sõnumeid, korraldab muljetavaldavaid ja meeldejäävaid kohtinguid, tema kodu on alati korras ja puhas, ta teeb sulle süüa jne. Järjest vähem veedab ta aega sõpradega ja järjest rohkem sinuga — selge märk, et sina oled tema prioriteetide listis esikohal.

7. Küsimused

Siiamaani on tema olnud see, kes näeb sinu nimel tohutult vaeva. Nüüd tahab ta teada, kas sinul ikka on tema vastu sama suur huvi ja kas ta pingutused on end ära tasunud. Tõenäoliselt oled sina siiamaani mänginud raskesti kättesaadavat ja mees tõesti ei tea, mis seis teil tegelikult on, mistõttu tekib tal sügav mure. Kui sa tema tunnetele ei vasta, tõmbub ta eemale, seega lõpeta nüüd need mängud ja anna talle teada, et ta on sügaval su südames ja sa oled valmis edasi minema. Lõputult ei lase ta sul oma egoga lollitada, nii et kui sa peagi oma mänge ei lõpeta, oled temast ilma.

6. Otsustamine

Nüüd mõtleb mees sellele, kuidas teie elu võiks välja näha, kui te abiellute ja lapsed saate. Kas olete sobivad terve elu koos veetma? Kui ta otsustab, et sinus on abikaasapotentsiaali, muutub suhe veel sügavamaks ja intiimsemaks. Aga ta võib ka langetada otsuse, et sellest ei tule midagi, ning lõpetada suhte enne, kui see sinu jaoks alatagi jõudis. Seetõttu on ülitähtis, kuidas sa suhte algfaasis end üleval pead ning millist osa endast talle näitad! Ta tahab olla kindel, et naine, kelle ta oma elupartneriks valib, on tema jaoks see kõige õigem ja tema laste jaoks parim ema.

5. Nunnu

Kui need otsused on langetatud, jõuab suhe kõige armsamasse faasi. Ta ei suuda oma käsi sinust eemal hoida hoolimata sellest, kus või kellega te olete, te kutsute teineteist hellitusnimedega, mis kogu ülejäänud maailma jaoks on piinlikud, sõbrad ei viitsi enam teie ninnunännutamist ja musitamist kannatada ja ütlevad teile, et “võtke tuba” jne. Sinu mugavus, heaolu ja õnn on tema jaoks selles faasis tähtsaimad kui miski muu. Naudi seda faasi, see on tõesti kogu suhte armsaim osa.

4. Ma armastan sind

Paari kuu jooksul on selge, et mõlemad osapooled on kõrvuni armunud. Mees muutub oma väljavalitu suhtes kaitsvaks ja armukadedaks ja ta ise ei pane tähelegi, et ta tunded on niimoodi muutunud. Tõenäoliselt ta veel neid maagilisi sõnu välja ei ütle, kuid sina saad selgelt aru, mida ta tunneb, sest ta näitab seda igal võimalikul juhul välja. Ära teda tagant kiirusta, ta ütleb seda siis, kui ta on ise valmis.

3. Esimene tüli

Esimene tüli on vältimatu ja juhtub igal juhul. Suhtes, kus mitte kordagi ei tülitseta, on midagi väga paigast ära. Konflikti puhul on oluline, kuidas te sellesse suhtute ja mil moel kumbki osapool probleemile lahendust otsib — need hetked õpetavad teile teineteise kohta võib-olla rohkemgi kui eelnev pikk nunnu armuaeg. Armunud mees teeb igal juhul kõik selleks, et tüli laheneks ja su tuju paraneks.

2. Perekond

Perega kohtumine on mehe jaoks isegi närvesöövam kui “ma armastan sind”. Te mõlemad olete selleks hetkeks korduvalt mõelnud ja kalkuleerinud, millist rolli partner su peres mängima hakkab — kas ta sobib osalema jõuluüritustel ja sünnipäevadel, kas ta saab läbi ema ja vanaemaga jne. Sinu perega kohtudes jälgib mees hoolega sinu emalikku poolt — kuidas sa lastega suhtled, mil moel räägid ja käitud oma emaga jne. Ta tahab näha, missugune ema sinust teie ühistele lastele võiks saada. Pea meeles ka seda, et mees tuleb sinu perega kohtuma ja tutvustab sind oma vanematele alles siis, kui ta tõesti on sinusse ülepeakaela armunud ja tema südames on juba veendumus, et sinust saab tema abikaasa.

1. Õnnelikult elu lõpuni

Nüüd olete te valmis kokku kolima ja ilmselt teetegi seda, teil on halvemaid ja paremaid aegu ning lõpuks ilmub mees su ette põlvili, sõrmus käes. Siitmaalt edasi tuleb meeles pidada ainult seda, et suhte aluseks on aus ja avatud suhtlus ning kompromissid. Nendeks peate te mõlemad valmis olema!

Allikas: Wild Child