Enamasti on meie suhtlusringkond juba välja kujunenud ja uusi sõpru lisandub nende kaudu harva. Vahel juhtuvad küll asjad iseenesest, aga mõnikord tuleb midagi ette võtta, et ühtteist juhtuma hakkaks. Üsna tõenäoline on see, et kodus istudes ja oodates hr või pr Õige sinu teele ei satu - keegi lihtsalt ei oska uksele koputada ja ennast pakkuma tulla. Seepärast tasuks lahtiste silmadega ringi vaadata ja tegeleda erinevate asjadega. Nii on suurem tõenäosus võimalikku partnerit kohata.

Kodutohtri juulikuu põletavad teemad:
* Suur test: kui terve sa oled?

* Kuidas valida päikeseprille

* Reisiapteek rännukorda

* Mees: mida karvasem, seda isasem?

* Voodirõõm(utus) vanemas eas

* Kuidas leida kaaslast, kui oled teisel ringil

* Suvi aitab lauda katta

* Müüt või tõde? 10 arvamust salenemisest

* Tasakaaluharjutused, mida saad teha rannas

* Esmaabi suvetraumadele

Tee midagi, millest oled ammu unistanud, aga pole selleks varem aega leidnud. Anna endale võimalus tutvuda uute inimestega, tegutsedes tavapärasest suhtlusringist väljaspool. Võta osa erinevatest üritustest: vanalinna päevadest, muuseumiöödest, klassikokkutulekutest ja vilistlasõhtutest. Hakka lemmiksportlase või -meeskonna fänniks ja käi tribüünil kaasa elamas.

Kui tegeled tõeliselt huvipakkuva alaga, siis satuvad su teele sarnase mõttemaailmaga inimesed ning nendega ühist keelt leida ja suhteid luua on kergem. Siinkohal tuleb aga ennast hästi tunda ja teada, mis siis on see, mis silmad päriselt särama paneb.

Tants teeb meele rõõmsaks

Kui sind huvitab ala, mida tavaliselt harrastatakse paariviisi, ei maksa ennast heidutada lasta, kui paarilist pole. Asudes huvitava hobiga tegelema esialgu üksinda, on suur tõenäosus aja möödudes leida endale just selle huviala kaudu uusi tuttavaid.

Isegi tantsutrenni võib minna üksinda. Casa de Baile salsatreener Andre Põlmi sõnul on näiteks salsa üks sotsiaalsemaid tantse maailmas, millega tegeledes uusi sõpru ja tuttavaid leida on väga lihtne. Salsa trenne on erineval tasemel, iga huviline leiab endale sobiva. Tantsutundides toimub pidev partnerite vahetus ning niimoodi tutvuvad kõik omavahel. Salsa õppimisel ei ole mingit vanusepiirangut.

Nii uskumatu kui see ka pole, käib salsa treeningutel ka piisavalt mehi. "Tavaliselt võib küll olla väike naiste ülekaal, kuid see pole mitte midagi katastroofilist. On isegi trenne, kus mehi jääb üle," lisab treener. Tallinnas toimub 5-6 päeval nädalas erinevates kohvikutes, klubides ja pubides salsapidusid, kus isegi tööpäeva õhtuti on kohal 50-100 tantsuhuvilist. "Need on samuti suurepärased kohad uute tutvuste leidmiseks ning trennikaaslastega suhtlemiseks väljaspool treeninguruumi seinu. Inimesed tulevad kokku, et tantsida, omavahel suhelda ning mõnusalt aega veeta ja seda ilma alkoholi abita," toob Andre Põlm välja salsaõhtute plusspoole.

Taasavasta mäng

Enamik inimesi on lapsepõlves ja nooruses ajaviiteks kaarte ja lauamänge mänginud. Kui paljud aga teavad, et mäng võib olla ka hobi, millega saab mõnusas seltskonnas regulaarselt tegeleda? Nii lauamängude kui ka bridži mängimiseks on olemas omad klubid, kus inimesed koos käivad ja põnevalt aega veedavad. Infot nende kohta leiab internetist.

Näiteks bridžimängus saab ühendada laheda äraolemise, väikese hasardi ja hea seltskonna.

Eesti Turniiribridži Liidu viitsepresident Aavo Heinlo meelest sobib bridž igas vanuses inimestele, seda mängivad nii gümnaasiumiõpilased kui ka pensionärid. "Bridž on paarismäng, milles paarilistevaheline koostöö ja psühholoogia mängivad oma rolli. Kui kellelegi meeldib intelligentne jõukatsumine, ristsõnad, sudokud, male või muu kaardimäng, siis on eeldusi tegeleda ka bridžiga. Bridžimängijad võtavad uusi liikmeid vastu suure rõõmuga. Algatuseks oleks hea leida üks huviline, kellega koos bridžiklubisse tulla. Eestis on 12-13 kohta, kus käiakse regulaarselt mängimas, sh näiteks Viljandis, Valgas, Rakveres, Keilas," tutvustab Aavo Heinlo mänguvõimalusi.

Vabatahtlikuna maailma avastamas

Suurepärane võimalus avardada oma silmaringi ja leida uusi tutvusi, on vabatahtlik tegevus. Vabatahtlike kohta leiab hulgaliselt infot portaalist www.vabatahtlikud.ee.

Kodulehel on üleval palju kuulutusi, mille kaudu endale sobiv tegevus leida. Kaasa saab lüüa mitmesuguste spordi- ja meelelahutusürituste korraldamisel, aidata varjupaigas loomi, ehitada kodukülas mänguväljakut, töötada välismaises lastelaagris või leida enda tegevus mõnes keskkonnaalases projektis. Variante on tõesti väga erinevaid.

Vabatahtliku Tegevuse Arenduskeskuse juhataja Tuulike Männi sõnul ei ole vabatahtlik tegevus sugugi ainult noorte pärusmaa. "Kui pealehakkamist on, siis võimalusi on väga mitmekesiseid. Vanusepiirangut ei ole, lihtsalt on oluline, et igaüks leiaks endale huvipakkuva ja jõukohase tegevuse. Kui noored soovivad vabatahtliku tegevuse käigus kogemusi omandada, siis vanemad inimesed pigem jagavad oma teadmisi ja kogemusi või teevad enda jaoks olulistes valdkondades midagi ära."

Vabatahtlikuna tegutsedes tunned ennast kasulikuna, saad midagi konkreetselt ära teha ning võid leida suurepäraseid mõttekaaslasi ja sõpru kogu eluks.

Kust ja kuidas veel potentsiaalset kaaslast otsida, loe juba Kodutohtri juulinumbrist.