Lisaks õpid veel mitmeid teisi asju, aga siin on asjad, mida sa koged ainult siis, kui oled koos inimesega, kellega sa päriselt peaksidki koos olema:

1. See tundub lihtne

Jah, pühendumine vajab ka pisut tööd, aga mida palju inimesed sulle ei ütle, on see, et õiges suhtes ei ole see kõik nii keeruline. Kui oled õiges suhtes, tundub koos olemine loomulikuna. Teineteise valimine tundub ainuõige viis ja just see eristab seda kõigist su eelnevatest suhetest.

2. Olete pärast tüli veelgi lähedasemad ja kindlamad soovis, et teie suhe toimiks

Kui võrrelda suhet, mille oled jätnud minevikku ja suhet, milles oled kindel, peaks sel korral olema nii, et pärast tüli peaksite soovima mõlemad muutuda ja kompromisse luua. Te peaksite tahtma veelgi rohkem teineteisega koos olla ja suhte nimel vaeva näha.

Küsimus polegi selles, kas te tülitsete. Iga paar tülitseb ja tõenäoliselt palju tihedamini, kui me arvata oskame. Küsimus on pigem selles, et kas pärast tüli olete teineteisest kaugemal või soovite teineteise jaoks paremad inimesed olla.

3. Muutud enesekindlamaks

Kui on üldse olemas selline asi nagu “nad elasid õnnelikult elu lõpuni”, siis see viitab tõenäoliselt muutustele, mis toimuvad su sees, kui kohtad kedagi, kellega koos sa tunned 100%, et sind armastatakse.

Õiges suhtes muutub iga su elu osa paremaks ja sa õitsed palju rohkem kui kunagi varem.

4. Mugavus muutub olulisemaks kui kirg

Muidugi on ideaalses suhtes neid mõlemat vaja, aga õige inimese kõrval õpid, et kirg on odavam ja see võib sul olla paljude inimestega. Mugavustunnet ei ole aga nii lihtne saavutada. Sa peaksid tundma, et suudad tema kõrval veeta iga päeva õnnelikuna ja teie vahel on lisaks armastusele ka sõprus. Selline armastus on hindamatu väärtusega.

5. Su lapsepõlvehaavad saavad ravitud

Õiges suhtes tunned end päriselt kaitstuna ja seeläbi naaseb ka sinu “sisemine laps”. Vahel väljendub see teievahelistes naljades ja lapselikes kiindumusavaldustes, teine kord hoopis selles, et saad lõpuks ometi kellelegi oma kõige sügavamatest traumadest rääkida.

6. Sa õpid tänast päeva hindama

Kui olid noor, põdesid iga asja pärast ja mõtlesid sageli, et “mis oleks, kui” või “mis juhtub, kui”. Õiges suhtes need mured kaovad ja mõistad, et oled õigel teel. Sa mõistad, et kõik on hästi, kui sa võtad vabalt ja lased asjadel juhtuda.

7. Sa leiad elust rõõmu

Paljud inimesed arvavad, et kui nad leiavad armastuse, avastavad nad endast ka romantilise poole ja nii see ka on. Vähemalt mõneks ajaks. Aga õige armastus aitab sul leida ka sisemist õnnetunnet ja paneb sind tundma nii nagu sa tundsid end noorena, kui su süda oli avatud. Mis aga veelgi olulisem, sa tunned end nii ka siis, kui sa selle inimesega parasjagu koos aega ei veeda.

See on õige ja vale suhte kõige suurem vahel: õige suhe teeb sind kogu aeg õnnelikuks. Vales suhtes oled õnnelik vaid siis, kui saad olla oma kaaslase kõrval.

8. Tunned end täiesti teistmoodi, aga samas rohkem iseendana kui kunagi varem

Sa ei peaks armastuse nimel muutuma, vaid armastus peaks sind loomulikul teel muutma. See ongi osa selle maagilisusest.

Õiges suhtes tunned, et oled kuidagi teistsugune kui varem, aga samas rohkem sina ise kui kunagi varem. Tunned, et nii palju on muutunud ja asjad, mis on jäänud samaks, näitavad sulle, mis tegelikult oluline on.

Sinu elu armastus ei ole lihtsalt keegi, kes paneb su silmad igaveseks särama. See inimene peab muutuma ka su kõige lähedasemaks, toetavamaks ja mõjutavamaks jõuks. Õige inimese mõjutus muudab su elu selliseks nagu sa alati soovisid, et see oleks. Ja seda ka teie suhtest väljaspool.

Allikas: Thought Catalog