Uuringus jälgiti 2700 abielupaari ligi 20 aasta jooksul ning saadi kinnitust ka paljudele eelnevatele samalaadseid käitumismustreid vaadelnud uurimistööde tulemustele. Tõsine haigus tõstab märkimisväärselt lahutusriski ning tõenäosus mahajäetud saada kahekordistub just haigeks jäänud naistel.

Kuigi kõnealusest uuringust ei selgunud, miks see nii, on selgitab dr Karraker, kes uuringuga seotud oli, et põhjus võib olla selles, et naised on loomu poolest paremad hoolitsejad ja põetajad. Soorollid ja ootused mehele on juba sünnist saati teistsugused ning seetõttu on neil raskem haigestunud abikaasa eest hoolt kanda

Samuti võib põhjuseks, miks mehed raskes olukorras jalga lasevad, olla see, et mehed ei tule toime traumajärgse stressiga, mis tabab ka neid, kui abikaasa ootamatult haigestub. Nad ei talu isegi mõtet sellest, et ka nemad on haavatavad ega suuda leppida teadmisega, et nad vajavad abi. Seetõttu minnakse lihtsama vastupanu teed — kergem on põgeneda kui oma nõrkust tunnistada.

Huvitavaks teeb uuringu tulemused aga hoopis see, et pea pooltel juhtudel algatasid lahutuse hoopis naised ise. See võib tuleneda sellest, et naised näevad, et mehed ei saa hooldamisega väga hästi hakkama ja lasevad neil minna, jäädes ise lootma sõprade ja sugulaste peale.