1. Eraldi kolimine olgu kõige viimane võimalus.

Mõistlikum on ajutiselt lahku minna oma kodu seinte vahel, st kolida erinevatesse tubadesse. Sel moel saate ikkagi rahu, vaikust ja mõtlemisaega, kuid pole teineteisest veel lõplikult eemal.

2. Leppige kokku, kuidas te suhtlete.

Mõned arvavad, et lahusoleku ajal ei ole üldse mõtet omavahel suhelda. See on aga võimatu, kui mängus on ka lapsed. Teiseks annab igasuguse suhtluseta ajutine lahkuminek võimaluse teil mõlemil oma uude rutiini sisse elada ning väga suure tõenäosusega on tulemuseks lahutus. Teie aga üritate ju oma suhet parandada, eks?!

3. Leppige kokku kindlad kohtumisajad.

Nendel kohtumistel tuleks arutada väga praktilisi küsimusi: rahaasju, laste heaolu, töögraafikuid jne. Teades, et teil kindlasti on, millest rääkida, võtab pingeid maha ja saate pärast ka muudel teemadel vestelda.

4. Leidke aega lihtsalt niisama koos olemiseks.

Sel ajal peaksite lihtsalt nautima teineteise seltskonda. Praegu ei ole aeg probleeme lahata ja rahatülisid pidada, vaid lihtsalt mõnusas meeleolus ja mugavas ümbruskonnas teineteisele meelde tuletada, miks te kunagi üldse otsustasite oma elud ühendada. Selleks sobib näiteks jalutuskäik, kohvikukülastus, sportimine vms.

5. Mõtle, kuidas saaksid ennast parandada.

Tavaliselt loobuvad pikaajalise suhte mõlemad osapooled ühel hetkel pingutamast ning lasevad suhtel omasoodu kulgeda. Üldjuhul tähendab see tuliste tunnete hääbumist ning asendumist tüdimuse, väsimuse ja vihaga. Nüüd on sinu kord end käsile võtta ja mõelda, mida sina saaksid just nüüd ja praegu teha, et suhe mustast august välja tuleks. Mida sa saaksid ette võtta, et oma kallimaga taas lähedaseks saada?

6. Väldi solvanguid ja emotsionaalseid vihapurskeid.

Peaksite püüdlema teineteisemõistmise ja läheduse poole. Viha ja solvangud ei aita sellele kuidagi kaasa. Mõistlik ja täiskasvanulik asjade arutamine ja teise poole ära kuulamine on igati tervitatav. Solvangud peletavad kallima sinust veelgi kaugemale.

7. Ära anu, palu ega sunni teda koju tagasi tulema.

Kui su kallim on otsustanud välja kolida, anna talle see võimalus ning lase tal minna. Kui ta otsustab koju tagasi tulla, peab see soov tulema tema enda seest ega tohi olla mõjutatud ähvardustest, süütundest või häbist.

8. Mingil juhul ei tohi lapsi kasutada vahetuskaubana või väljapressimiseks.

Igal juhul jäävad lapsed selles situatsioonis kaotajaks, aga sa pead oma südamevalu ja solvumise alla neelama ning laste soovid ja heaolu esikohale tõstma. Nemad ei tohi jääda ilma võimalusest suhelda oma isaga ja nemad ei tohi jääda teievahelise võitluse keskele!

9. Leppige kokku, millal teie lahusolek lõpeb.

Suhtenõustaja soovitab lahusolekut venitada mitte üle kolme kuu. See on piisav aeg selleks, et oma tunnetes selgusele jõuda ning mõista, kas te leiate veel piisavalt ühisosa, et selle pinnal edasi minna, või oleks nüüd teile mõlemile parim oma teed astuda

10. Minge lahusolekule vastu lootuses, et te suudate sellest üle olla. 

Nagu esimeses punktis öeldud — lahusoleks peaks olema absoluutselt kõige viimane lahendus. Kasutage seda aega selleks, et oma suhet tugevdada ja probleemidest üle saada, mitte neid juurde toota ja viha pidada. Kui lähete lahku veendumusega, et kõik saab veel korda, siis tõenäoliselt just nii lähebki!

Allikas: YourTango