Tiit: See oleneb kuidas mees oma eelnevat elu elanud on. Minu arust see ei ole vale kui sa suhtud (olenemata kas mees või naine) armastuse ja lugupidamisega enda eelmistesse suhetesse. Ei pea ju katkestama ega lõpetama häid läbisaamisi oma eelmiste suhetega, aga kõik oleneb, millisel tasandil sa edasi suhtled oma eelmiste suhetega. Kui sa mõtled neile, et seal oli parem, siis see väga normaalne ei ole ja näitab, et hetkesuhtes ei ole kõik paigas. Vastasel juhul mees eelnevatele suhetele nii ei mõtle, et seal oli parem.

Raivo: Kui mehel on olnud selliseid suhteid, kus ollakse partneriga suures armastuses väga kokku kasvanud, siis suhte purunemise järgselt nii, et mees on maha jäetud, on tal tõesti sellest raske lahti lasta. Kõige suurem hirm on neil meestel see, et nad jäid armastusest ilma. Mees mõtleb selle peale kogu aeg edasi. Õige oleks sel mehel mõelda nii, et ta armastab küll edasi, aga see armastus peaks olema mitte nagu partneri armastus, vaid nagu armastus inimese või näiteks lapse ema vastu. See armastus peab olema talle lubatud, sest see tekitab temas hea tunde, et tal on õigus armastada ka siis, kui ta seda enam vastu ei saa.

Mehed on erinevad. On palju ka neid, kes on minevikku kinni jäänud ja ei oskagi sellest välja tulla. Tean mehi, kes on 15 aastat tagasi suhtes haiget saanud ja pole siiamaani suutnud partnerist lahti lasta, sest see on olnud karm kogemus. Kui mees aga teadvustab, et elu ongi kogemusi täis ja ta ise loob oma tulevikku, siis ta saab aru, et iga võimalus, mis ta ellu tuleb, on uus ja huvitav kogemus.

Meeste suurim hirm on, kui naine ta maha jätab, sest ta mõtleb nii, et nüüd ta ei saa kunagi enam sama head või paremat naist. See on mehel väga tugev alateadlik muster. Tuleb mõelda nii, et kogemuse eest ollakse tänulik ning alati tuleb tema ellu uus naine just siis, kui ta selleks uuesti valmis on. See annab mehele tema rahu tagasi.

Tiidu ja Raivo mõtteid saad pikemalt kuulata suurseminaril "Mehe sügavam tõde"