Kui ta vajab emotsionaalset tuge, kas pakud seda talle?
Oskad sa talle kaasa tunda, kuulata ja talle vastata? Tugevas suhtes olevad inimesed pöörduvad teineteise poole, mitte ei keera teineteisele selga, kui kaaslane vajab tuge. Või oled sina üks neist, kes tembeldab oma kallima “nõudlikuks” ja marsib uksest välja kohe, kui teine soovib oma tunnetest ja vajadustest rääkida?

Kas oled avatud dialoogidele ja läbirääkimistele?
Või väldid teemasid, mis on ebameeldivad ja millest võiks tüli tõusta? Peaksid mõistma, et kõik küsimused suhtes ei olegi lahendatavad ning partneri iseloomujooned ei ole muudetavad. Head partnerid teavad, mida tähendab tolerants ja kompromiss ning nad oskavad vajadusel häält tõsta ning ka tagasi tõmbuda.

Kas lendad tüli korral kohe täiega peale või alustad vaikselt algusest?
Esimesel juhul võid kindel olla, et su suhe kaua ei kesta … Naised, tähelepanu — see on eelkõige teie suur viga!

Kas kuulad kallima arvamust ja arvestad sellega või surud oma tahtmist peale?
Kas konsulteerid temaga enne otsuste langetamist ja võtad arvesse ka tema soove või peab sulle alati viimane sõna jääma? Siinkohal peaksid peeglisse vaatama eelkõige mehed, sest just neil on keeruline kellegi teise soovidega arvestada.

Kas väldid negatiivseid tundeid viimse võimaluseni?
Peamised emotsioonid, mis lahutuseni viivad, on kriitika, põlgus, kaitsepositsioon ja enda isoleerimine. Viha on senikaua mõistlik emotsioon, kuni sellega ei kaasne põlgust. Naised on kriitilisemad, mehed kapselduvad endasse. Endasse sulgumine on tihtipeale lihtsalt ebaõnnestunud katse probleeme lahendada ja olukorda rahustada. Naisepoolne kriitika võib aga olla reaktsiooniks endassesulgunud mehe vaikimisele ja ignoreerimisele.

Kas sa oled usaldusväärne?
Kas te saate omavahel rääkida, saladusi jagada ja plaane teha nii, et need jäävad ainult teie vahele ja räägitust peetakse ka kinni? Kas ta saab sinu peale igas olukorras loota, sest teab, et oled tema jaoks alati olemas?

Kas keskendud pigem positiivsele või otsid partneris ainult vigu?
Paljud asjad, mis sind kallima juures algselt võlusid, võivad pikapeale närvidele käima hakata. Kas lased neil asjadel võimust võtta või püüad kõige halva taga ikka head ka näha?

Kas puudutad teda ja oled seksuaalselt aktiivne?
Hea partner suudab oma tundeid väljendada füüsilise läheduse abil. Kallistused, suudlused, käest kinni hoidmine ja õrnutsemine kuuluvad hea ja tugeva suhte juurde. Samuti seks, sest keegi ei taha oma kallimaga ainult platoonilises sõbrasuhtes olla.

Kas oled suhtele pühendunud ja mõtled sellest kui pikaajalisest kooselust?
Või otsid pigem põhjuseid see suhe lõpetada ja järgmise juurde liikuda? Kui nii, siis päris kindlasti see sul ka õnnestub!

Allikas: Your Tango