Õigupoolest tunneme me kõik ahvatlust, väidab sotsioloog dr. Pepper Schwartz. Kütkestavad ja mõistatuslikud võõrad, seksikad postipoisid, võluvad ärimehed, kõrvalhüppe võimalusi on kõikjal.


Pärast aastatepikkust orjust koduses majapidamises on ainult loomulik, et teid kütkestavad võõrad, kelles te näete ainult parimat poolt — ei mingit norskamist, röhatusi ega apaatiat, kommenteeris dr. Bonnie Eaker Weil, kelle sõnul saab lõviosa kõrvalhüpetest alguse töökohal.


80 protsendis abieludest on üks partner olnud vähemalt korra truudusetu, ütles Eaker Weil, kelle eriala on paaride nõustamine pärast abielurikkumist.


70 protsendil naistest ja 50-62 protsendil naistest on olnud armuke.


Schwartzi sõnul on monogaamia mõne inimese eesmärk, samas kui teised ei mõtle muule kui hotellitoa broneerimisele.


Miks?

Kuna inimesed jätavad kahe silma vahele kolm põhitegurit, mis kas loovad või lammutavad suhte.

Edukad suhted nõuavad romantilist turgutamist, kirge ja intiimsust ning seksuaalsust, et te tunneksite, et olete elus ja teineteisega ainulaadsel moel seotud, samuti suhtlemist, et te tunneksite teineteist hästi, ja usaldust, et saada teada, mis teise inimese peas toimub, ütles Washingtoni ülikooli professor Schwartz, raamatute “The Lifetime Love and Sex Quiz Book”, “Everything You Know about Love” ja “Sex is Wrong” autor.


Oluline on muuta oma abielu kõrvalhüppekindlaks.

Seksiterapeudi ja raamatute “Adultery, The Forgivable Sin” ja “Make Up, Don’t Break Up” autori Eaker Weili sõnul tuleb seda ohtu minimiseerida nii seest kui väljast.


Teiste inimestega kohtumine soodustab kõrvalhüpet.


Mida rohkem te veedate potentsiaalse kallimaga kahekesi aega, seda suurema tõenäosusega võivad asjad kontrolli alt väljuda.

Eaker Weil soovitab mitte minna selle inimesega lõunat sööma ega pärast tööd klaasikest veini jooma, ka oleks mõistlik võtta abikaasa kaasa ka firmaüritustele ja ärireisidele.


“Kui ahvatlus, mida te tunnete, on puhtfüüsiline, siis kujutage seda inimest ette kümme kilo raskema ja kümme aastat vanemana. Koostage nimekiri tema halbadest harjumustest: ta joob liiga palju, suitsetab jne. Lugege seda nimekirja iga päev kolm korda, soovitab Eaker Weil, kelle sõnul annab see meetod truudusetuse ennetamisel üllatavalt häid tulemusi.


Sellisel juhul näete te kaugemale kui ta positiivsed küljed, kuni soolatüügasteni välja. Ja asjad, mis teie arvates on armsad praegu, ei ole mõne aja pärast seda enam mitte.


Kõige olulisem on julgustada oma partnerit andma teile kõiki neid asju, mis teie arvates teie abielus puudu on ja mida te üritate mujalt leida, sellisel juhul te ei tunne nii suurt ahvatlust kõrvale hälbida.


Kas teie suhe on kõrvalhüppekindel?


Tehke läbi dr. Pepper Schwartzi koostatud test raamatust “The Lifetime Love And Sex Quiz Book”, et näha, kui kõrvalhüppekindel teie abielu tegelikult on.

ÕIGE VÕI VALE:

1. Suudlemine partneriga on suurepärane. Te teete seda hommikul kodunt lahkudes ja õhtul.

2. Te olete senini seksuaalvahekorras vähemalt korra nädalas ning proovite aegajalt paari uut trikki, et kirge üleval hoida.

3. Te ei üritagi enam partneri silmis hea välja näha.

4. Te olete võtnud seitse kilo juurde pärast seda, kui te partneriga koos elama hakkasite. Ka tema on samavõrra juurde võtnud.

5. Te olete sellel aastal täiendanud oma aluspesuvarusid vähemalt ühe seksika pesutükiga.

6. Küünlavalgusõhtud ja vaiksed jalutuskäigud on minevikuhõlma vajunud. Ja kui tõsiselt järele mõelda, siis te ei ole kuude kaupa koos väljas käinud.

7. Teile meeldib aegajalt koos väljas käia kas jalutamas või sõita autoga maale.

8. Te teete romantilise väljasõidu vähemalt kord kolme kuu jooksul.

9. Kui teil kummalgi tuleb sõita komandeeringusse, siis te mõlemad üritate teineteisega kaasa sõita.

10. Te teete teineteisele kingitusi vaid eriolukordades.

11. Te räägite oma tulevikust — unistustest ja eesmärkidest — korra kuus.

12. Te usute, et isiklikud probleemid peavad jääma koduseinte vahele - teraapia ei ole teie jaoks lahendus.

13. Te olete partneriga pidevas kontaktis. Te olete kogu päeva ühenduses ning teate, kust teineteist kätte saada.

14. Teile meeldib teineteist naerma ajada.

15. Te mõlemad räägite igal õhtul oma päevast.

  • 1. Õige
  • 2. Õige
  • 3. Vale
  • 4. Vale
  • 5. Õige
  • 6. Vale
  • 7. Õige
  • 8. Õige
  • 9. Õige
  • 10. Vale
  • 11. Õige
  • 12. Vale
  • 13. Õige
  • 14. Õige
  • 15. Õige

  • ANALÜÜS

    Küsimused 1-5:
    Te vajate vähemalt nelja punkti, et muuta oma suhe kõrvalhüppekindlaks. Kui seks ja võrgutamine on unarusse vajunud, siis võib teist üks või te mõlemad igatseda kirge, ütleb Schwartz.

    Küsimused 6-10:
    Alla kolme punkti tähendab seda, et teie suhtes napib romantikat. Teie suhe on pigem tõhus kui intiimne ning kui suhtesse ei tule rohkem romantikat, võib üks teist või teie mõlemad tunda end üksikuna ja arvata, et teid ei armastata. Schwartz soovitab teil rohkem koos olla.

    Küsimused 11-15:
    Kui te saite alla kolme punkti, siis võib teie sõprus olla lagunemas.
    Suhtlemine on suhte juures äärmiselt oluline, mis näitab, et te olete teineteise elus ainulaadsed. Ei ole hilja taastada neid pikki kõnelusi, mis te oma lootustest ja unistustest kunagi pidasite.
    Te peate elama teineteise igapäevaellu sisse.