1. Tea, kust läheb sinu jaoks piir

Alusta lihtsalt: tõmba liivale joon. “Oluline on, et tunneksid iseennast ja oma piire,” teab suhete ekspert dr Alisha Powell. Su piirid võivad küll ajaga paigast nihkuda, aga sa peaksid siiski teadma, mida sa tolereerid ja mida mitte. Nii on lihtsam tulevikus probleeme vältida.

2. Suhelge teineteisega

Järgmine väga oluline pusletükike on teie omavaheline suhtlemine. “Kas su partner on võimeline sinuga maha istuma ja kuulama?” küsib suhete ekspert dr Fran Walfish. “Kas tema sõnad, hääletoon, käitumisviis ja olek annavad endasi seda, et ta mõistab, milline mõju tema käitumisel sulle on?”

Selleks, et nendele küsimustele vastused leida, peab teievaheline vestlus olema otsekohene ja aus. Parim viis selleks on “mina” väljendite kasutamine ning oma tunnete, vajaduste ja ootuste avameelne jagamine. Seejärel küsi talt veel üle, mis talle sinu jutust meelde jäi, sest oluline on, et te mõlemad teineteist ikka päriselt ka kuulaksite.

“Kui su partner on valmis sinuga vaeva nägema ja su heaks muutuma ja on 100% asja juures, on tõenäoliselt võimalik probleemid ära lahendada,” teab Powell. Aga kui ta tõmbub endasse, on kriitiline, kaitseb end ja tal puudub empaatiavõime, on see selge vihje, et teie suhtes on hoopis suurem probleem ja sa peaksid lahkuma.

3. Tehke kompromisse

Esimesed kaks sammu töötavad, kui probleem on tavapärane — su partner on sulle kuidagi haiget teinud -, aga mõned mured on keerulisemad ja kumbki teist ei pruugi olla selles süüdi. Võimalik, et üks teist tahab lapsi saada, aga teine ei taha või teil on erinevad usulised vaated.

Sageli määrab sel juhul teie suhte tuleviku see, kui suur on teievaheline armastus ja kui suurteks kompromissideks te valmis olete. Kui teie mõlema jaoks on teie suhe kõige olulisem, on pääsetee olemas (kuigi see vajab palju aega, energiat ja vaimset tööd).

Sellegipoolest soovitab Walfish teil rääkida kolmanda osapoolega nagu terapeudi või suhtenõustajaga. “Need on väga olulised ja elumuutvad otsused ning vahel nõuavad need tõsist mõtlemist ja aega,” selgitab ta. Ja muidugi ka suhtlemist, sest teie eesmärgiks peakski olema teha selgeks, milles sina ja su partner ühel meelel olete ja kas teil on võimalik sarnane eesmärk seada. Läbi ausa vestluse on võimalik jõuda lahenduseni. Või siis mitte… “Vahel ei leitagi kompromissi,” möönab Powell. Oluline on teineteisega rääkida ja kuulata ning ajaga tuleb ka vastus.

Allikas: StyleCaster