1. Öelda tere või… põgeneda?

Ilmselt on kõigil juhtunud nii, et kui märkad eemalt lähenemas oma kallima eksi, kes sind pole veel märganud, siis on esimene emotsioon kiirelt varjuda, et seda ebamugavat kohtumist vältida. Aga seda on siiski targem mitte teha, sest veel palju piinlikum on see, kui ta märkab, kuidas sa poes riiuli taha põgened ja sealt enam pikka aega välja ei tule — uurid näiteks pool tundi põhjalikult lemmikloomatarbeid, kuigi sul pole kunagi lemmiklooma olnud.

2. Väga kohmetu vestlus

Te saite ikka kokku ja teretasite ning nüüd peaks nagu paar sõna juttu ajama. Kuigi tavaolukorras sa vihkad small talki, siis nüüd tundub parim asi rääkida ilmast, mingist päevakajalisest sündmusest ja visata paar ülikulunud nalja… Ja ikkagi on vestlus pikitud piinlike vaikusehetkedega ja tundub, et see kestab tunde — kuni sa lõpuks tood mingi jabura vabanduse, a la et pead minema kassi toitma — sedasama, keda sul ei ole.

3. Ta küsib, kuidas sinu kallimal läheb

Ee… et sa tahad teada, kuidas su endisel kallimal läheb ja loodad, et äkki tal läheb nüüd kehvemini kui sinuga koos olles? Isegi kui nii ei ole, on väga raske rääkida oma kallimast neutraalselt, tema tööst ja hobidest, vältida teie suhet puudutavaid nüansse. Samas tunda, et küsimus, kui tõsine teie suhe on, hõljub õhus ja muudab sind ka tavalistest asjadest rääkides kohmetuks.

4. Ta on liiga sõbralik — või oled seda sina

Kui ta hakkab rääkima sinuga nagu parim sõbranna ja kutsub sind näiteks oma sünnipäevale või niisama välja, siis ära mine sellega kaasa — jää sõbralikuks, aga sea endale piirid. Kui te tõesti omavahel tihedamalt suhtlema hakkate, siis võib see asi imelikuks või lausa inetuks minna. Äkki ta teeb seda hoopis sellepärast, et pole oma eksist üle saanud ja loodab sulle külje alla pugedes teda tagasi võita? Vahel võid sa ka ise liiga sõbralikuks muutuda, sest sulle tundub, et ta on üksik ja õnnetu ja sa süüdistad selles ennast. Pea meeles — sina pole milleski süüdi, sest nad ei läinud lahku sinu pärast, vaid sellepärast, et nende suhe ei toiminud.