1. Tee “minu” nimekiri

Selleks, et kallimaga asjad ära klaarida, pead sa kõigepealt iseendast alustama. Suhteeksperdid on veendunud, et ainult üht inimest muutes võib suhtedünaamika täiesti uue suuna võtta. Tee nimekiri, mida sina oma partnerilt tegelikult ootad — olgu selleks siis armastus, hoolivus, lahkus või mõistmine. Siis küsi endalt, kas ka sina talle kõike seda vastu annad?

2. Tunnista oma eksimusi

Ole aus. Kui suudad oma vigu tunnistada, siis oskad neist ka õppida. Läbi selle saab aga sinust parem partner. Me kõik teame, et keegi pole ideaalne, aga ometi süüdistame pea alati oma partnerit. Võib-olla ei suuda su kallim sulle verbaalselt andestada, aga sinupoolne panus aitab tal seda kindlasti hinges teha.

3. Ära eelda

Kui sa alustad oma päeva uskudes, et su partner ei armasta sind, ei hooli sinust või teie suhe ei saa kunagi toimida, siis miks sa üldse imestad, et sa lahkumineku äärele jõudnud oled? Kui sina ei usu teie kahe armastusse ja toimimisse, siis kes seda teeb? Ära eelda negatiivset!

4. Paranda vanad suhtehaavad

Sageli tekivad meil probleemid sellest, et hing on haige. Ja hing on haige juba ammusest ajast. Ehk isegi eelmisest suhtest? Peaksid aru saama sellest, et kui eelmises suhtes sulle haiget tehti, siis ei ole uue suhte stsenaarium ilmtingimata sama. Kui haavad on tekkinud aga praegusest suhtest, siis tuleb need korraks uuesti lahti kiskuda ja neist ausalt rääkida — vaid nii saavad need paraneda.

5. Loobu oma kallima muutmisest

Isegi kui sa oled maailma parim kaasa, võib sind siiski miski oma kallima juures häirida. Ja nii hakkadki sa samm-sammu haaval seda muutma. Ära tee seda! Selline käitumine rikub teie suhte täielikult. Miks sa tahad muuta seda, kellesse sa armusid?

6. Olge ikka samas meeskonnas

Nii nagu meeskonnakaaslased jalgpalliväljakul, peaksite ka teie sama eesmärgi nimel koostööd tegema. Miks te olete teineteise vastu sõdima hakanud? Millal see alguse sai? Miks te enam samas meeskonnas ei ole? Alustage otsast peale — jagage teineteisega päeva parimaid hetki, rääkige sellest, mis teie unistused ja soovid on. Taasavastage omavaheline side.

7. Tee see korra läbi

Mõtle oma peas läbi situatsioon, kus te oletegi päriselt lahus. Kas sa tuleksid sellega toime? Mõtle, mida selline olukord endaga kaasa toob ja tähendab. Milline teie elukorraldus olema saaks — kas see on sulle ikka sobilik ja vastuvõetav?