"Tema poeb voodisse mütsi, sokkide ja paksu pidzhaamaga, mina tõmban selga T-särgi, kui on väga külm. Talle meeldib tugeva heliga äratuskell, mina aga eelistan vaikse helinaga kella, mis hakkab mõne aja pärast uuesti helisema, kui teda kinni ei vajuta. Tema tõuseb öösel mitu korda üles, mina aga magan hommikuni. Me mõlemad vähkreme voodis.

Mulle meeldib torgata varbad teki alt välja, temale aga meeldib, et lina oleks madratsi alla torgatud. Tema läheb varakult voodisse, mina aga olen öökulli tüüp. Temale meeldib tõusta hilja, mina aga magan kaua. Mulle meeldib absoluutne vaikus, et ma kuuleksin merelaineid akna taga. Tema tõmbab akna kinni ning lülitab lärmaka ventilaatori sisse. Miks meiesugused inimesed voodit jagavad, kui me magaksime üksi paremini.”

Tavaliselt teeme seda seepärast, et isegi kui me ei saa end kõige ideaalsemalt välja magada, leiame me koos magamisest lohutust ja emotsionaalset lähedust.

Ameerika Uneühingu hiljutine küsitlus näitas, et 12 protsenti Ameerika abielupaaridest magab eraldi tubades. Küsitlus näitas ühtlasi, et peaaegu pooled (47 protsenti) abieluga rahulolematutest magavad praegu vähem kui viie aasta eest ja 77 protsenti kannatab uneprobleemide all, võrrelduna 69 protsendiga õnnelikult abielus olevate paaride hulgas.

Ei ole kuigi üllatuslik, et lastega peredes esineb rohkem uneprobleeme. Uuring näitas, et lastega peredes magavad inimesed umbes 6,7 tundi päevas, võrreldes 7,2 tunniga muudes peredes. Üksikud inimesed magavad keskmiselt 7,1 tundi päevas. 12 protsenti lastega vanematest magab koos lastega, kusjuures neist 81 protsendil on uneprobleeme.

Võimalikud magamist puudutavad probleemid paaride vahel on vaidlemine selle üle, kes kummal pool magab, magamisasendid, magamistoa temperatuur, kas magada kaisus või mitte, voodipesu materjal, äratuskella tüüp, voodis vähkremine, hammaste krigistamine, vaikus, öine voodist välja käimine, voodi suurus, madratsi paksus ja kõvadus, norskamine, magamine koos lemmikloomade või lastega, õudusunenäod, vihasena voodisse heitmine, unes kõndimine, unetus.

Mida erinevate une-eelistustega inimesed siis tegema peaksid?

Minema kompromissile. See on ainus lahendus. Kui paarid hakkavad koos magama, siis on nad valmis teineteise läheduse nimel nii mõndagi ohverdama. Läheb mööda umbes viis aastat ning paljud inimesed hakkavad jälle ihaldama head ööund.

Mees teab, et kui naine ei suuda palavust enam taluda, siis ta avab akna. Naine ei tee seda kuigi tihti ning mees ei kurda, kui ta seda teeb. Nad otsustasid osta trikotaazhist voodilinad. Nad lebavad natuke aega teineteise kaisus ja siis peab mees naine lahti laskma, muidu ta läheb peast segi. Naise voodipoolel ei ole madratsi alla torgatud linasid. Talvel asetab ta mehe voodipoolele lisateki.

Kui lärm hakkab muutuma väljakannatamatuks, nõustub mees lülitama ventilaatori välja ning avab akna. Ta on õppinud ära öösel voodist väljas käimise, ilma et ta naist üles ärataks. Neil on kaks äratuskella: üks, mis ärataks ka surnud üles, ja teine, mis meeldibnaisele. Kui tema kell heliseb, vajutab ta selle kohe kinni. Kui mees veereb öösel naise voodipoolele, siis põtkib ta teda jala või küünarnukiga.

Jonathan Robinson soovitab “lusikaasendit”. See on asend, milles inimesed lebavad koos nagu lusikad, mis tema sõnul aitab hoida lähedust, leevendada stressi ja vältida vaidlusi. Mõnikord on inimesed mures, kui partner keerab neile selja või on teises voodiotsas. Ärge tehke sellest ennatlikke järeldusi.

Kuigi magamisasend võib öelda abielu kohta nii midagi, ei ole ekspertide sõnul abielus olemas ei häid ega halbu magamisasendeid. Michigani ülikooli magamisprobleemide spetsialisti dr. Beth Malow sõnul veedavad paarid kolmandiku elust koos magades. Ta soovitab paaridel viibida selle aja teineteise kaisus ning hoiatab, et eraldi voodis magamine on suhetele ohtlik. Paljud abielupaarid leiavad, et rahulik ühine ööuni aitab hoida abielu tugevana.