Peamine argument on kommentaatoritel üks: klubis käiakse mitte lantimas, vaid tantsimas. No kuulge, seda juttu rääkige oma vanaemale ja vanaema ka ei usu teid. Te tahate tõesti öelda, et kui viis meest saavad kokku, siis võetakse paar õlut ja minnakse klubisse sõpradega TANTSIMA? Olete te märganud klubis suuri meestegruppe ennastunustavalt tantsu vihtumas nii, et neil ühtegi naist kambas pole ja nad silmadega ühtegi tantsupõrandal tagumikku hööritavat minikleidis naist lahti ei riieta? Sellist imeasja tahaks isegi näha!

Hüsteeriliselt kiljuvaid ja üksteist võrgutustantsuga üle trumbata üritavaid plikadekampasid on muidugi kõik klubid täis. Ilmselgelt nad naudivad seda, kuidas leti ääres kokteile rüüpavad mehed neid vaatavad, arvustavad ja neid välimuse ja tantsuoskuse põhjal edetabelisse seavad.

Teine argument on pea sama napakas — klubis käiakse juttu rääkimas. Tõesti, ka mina ei suuda paremat jutustamise kohta ette kujutada kui kõrvulukustava tümakaga pime ja tossu täis saal, kus su ühel käel ameleb mingi purjus paarike ja teisel keegi oksendab. Vestluspartnerit sa eriti tossu seest ei näe ega kuule ka. Aga see just ongi hea, sest siis saab rääkida kõige targema inimese ja parima vestluskaaslasega ehk iseendaga.

See on kõik kahtlemata väga tore, kuid mind huvitab hoopis see, et miks need suured tantsulõvid ja lõbutsejad oma abikaasad maha unustavad. Kui on vaja tantsida, siis miks peab tantsima võõraste meeste ja naistega, aga mitte oma abikaasa või elukaaslasega? Okei, üks põhjus võib tõesti olla see, et abikaasa ei ole kõige parem tantsija või ta ei viitsi nii palju tantsida kui sina, aga kas see on tõesti vabandus ja põhjendus endale hästi lühike kleit selga panna, hästi kõrged kontsad jalga ajada, võimas meik näkku lükata ja end mingite suvaliste töllide vastu hõõruma minna? Mina olen Piretiga nõus — see ei ole väga mõistlik.

Mis on mõistlik, on see, et võta oma kallim tantsukursustele. Ei pea olema seltskonnatants, võib ka olla midagi hoopis lõbusamat, näiteks salsa või rahvatants. Tantsige KOOS, mitte eraldi ja erinevates klubides. Nii tugevdate oma suhet ja teil ei ole koos nii igav, et oleks vaja klubidest kedagi huvitavamat otsimas käia. Aga see jutt, et ööklubides käiakse ainult tantsimas, pistke omale suhu tagasi — see on nii rumal, et ei kõlba kassi saba alla kah!